نماد سایت پایگاه خبری هفت گرد

آشنایی با خواص هفت گیاه دارویی

همه ما معمولا براساس ذائقه‌مان مواد غذایی مصرف می‌کنیم. و چنانچه از ضرر ماده غذایی هم آگاه باشیم اما چون دوست داریم و آن غذا ممکن است خوشمزه باشد به ضرر آن نتیجه فکر نمی‌کنیم.

به گزارش هفت‌گرد، باور همه ما این است که هر ماده غذایی سالمی قطعا طعم خوبی نخواهد داشت. در اینجا قرار است درباره ویژگی چند گیاه خوشمزه آشنا شوید تا اگر به دنبال تناسب اندام هستید و یا سعی دارید ذائقه غذایی خود را تغییر دهید، اطلاعات مناسبی داشته باشید.

اگر فرد بدغذایی نباشید اما قطعا درباره خواص گیاهان و مواد غذایی آشنایی کافی نخواهی داشت. بنابراین بهتر است بدانید خوردن هر ماده غذایی چه تاثیری بر سیستم بدن دارد. در اینجا با خواص چند گیاه آشنا خواهیم شد.

شبدر(ترب-تربچه)

این گیاه از خانواده دمی است و طبعی گرم و مرطوب دارد. همچنین برگ آن برای افرادی که نارسایی کلیه دارند مناسب است. و از آنجایی که طبع معده سرد است استفاده از این گیاه توصیه می‌شود.

ترشک-ریواس و گشنیز:

طبع این گیاهان سرد و خشک است. مزاج آن سودایی است. مزاج سودایی سرد و خشک است. استخوان‌هایی کشیده و موهایی نازک و همچنین پوستی سفید از ویژگی‌های ظاهری افرادی است که مزاج سودایی دارند.

اسفناج- بامیه و خرفه:

طبع این گیاهان سرد و تر است و برای افرادی که مزاج بلغمی دارند توصیه نمی‌شود. اسفناج اما برای تامین آهن بدن بخصوص برای خانم‌‎ها بسیار گیاه مهمی است. بامیه که بسیاری از افراد به دلیل لیز بودن آن را دوست ندارند برای کاهش قند خون گیاه مناسی است و در کنار داروهای تجویز شده خوردن آن بصورت ترشی توصیه می‌شود. خرفه گیاهی شبیه علف است و در مناطق مدیترانه یافت می‌‎شود. دارای مقدار زیادی ویتامین(C) است که برای افزایش ایمنی بدن مناسب است. همچنین دارای امگا3، کلسیم و مس است.

کدو تنبل:

غنی از ویتامین (A-B-C) و دارای مس، کلسیم و پتاسیم هم است. این گیاه از آمریکای شمالی به ایران و دنیا صادر شده است. از آن برای ماسک مو و ماسک صورت برای پوست‌های چرب هم استفاده می‌کنند. همچنین مصرف آن برای درمان نارسایی پروستات مناسب است.

سیر:

طبع آن گرم است به همین دلیل خاصیت ضدعفونی کنندگی بالایی دارد. آنتی‌بادی و ضدویروس است. همچنین برای کاهش و کنترل فشارخون بسیار موثر است و توصیه می‌شود در کنار مصرف داروهای شیمایی از سیر هم استفاده شود. سیر می‌توانید به اندازه‌‌ یک قرص تکه کنید و صبح ناشتا آن‌را قورت دهید و کمی آب همراه با گلاب بنوشید تا بوی بد آن از بین برود.

زنجبیل:

به‌عنوان یک ادویه مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای گرم نگه‎داشتن طبع بدن می‌توان کمی از آن‌را همراه با عسل و آب ولرم، همراه با دارچین ناشتا خورد. این کار علامه بر گرم نگه‌داشتن بدن موجب لاغری هم می‌شود.

زنجبیل بطور موثر دردهای ذهنی را کاهش می‌دهد، دو گرم زنجبیل ممکن است بطور متوسط درد ماهیچه‌‎ای ناشی از ورزش‌های مقاومتی و دویدن طولانی را کاهش دهد. زنجبیل به اندازه دیکلوفناک داروی درد (NSAID) برای مدیریت درد و بدون توجه به ناراحتی گوارشی تاثیر دارد.

زنجیبل  با مهار مسیر NF – kB، ژن‌های التهابی را تنظیم  می‌کند. مانند آسپرین و ادویل (NSAIDs) ، زنجبیل فعالیت‌های آنزیم‌های کوکس را مسدود می‌‎کند و همچنین تولید مواد شیمیایی التهابی به نام لوکوترین و پروستاگلاندین، زنجبیل مانع انتشار التهاب سیتوکین از یاخته‌های بیگانه در مطالعات سلولی می‎شود زنجبیل سرم را در موضوعات انسانی کاهش می‌دهد.

خروج از نسخه موبایل