نماد سایت پایگاه خبری هفت گرد

بقایای درخت نخل و تولید خوراک دام بومی

یک شرکت فناور با استفاده از بقایای نخیلات شامل «سرشاخه»، «خرمای دامی» و «پنک» خوراک دامی بومی منطقه هرمزگان را تولید و عرضه کرد.

به گزارش هفت‌گرد، سید مهرداد آل‌احمد، مدیر عامل این شرکت فناور، تولید خوراک «بومی» دام را زمینه مطالعاتی این شرکت نام برد و گفت: خوراک «بومی» به معنای آن است که برای تولید خوراک دام به دنبال این باشیم که مواد اولیه را در هر منطقه شناسایی کنیم و با تکیه بر آن خوراک تولید شود تا از واردات آن از خارج از منطقه جلوگیری شود.

او با بیان اینکه ما در این مطالعات بر روی فرآوری بقایای درخت نخل و سایر مواد مورد استفاده در خوراک دام موجود در سواحل جنوب شرق کشور متمرکز شدیم، اظهار کرد: در نمونه‌های اولیه این محصول موفق به تولید خوراک دامی شدیم که ۷۵ تا ۸۰ درصد مواد اولیه آن مربوط به استان هرمزگان بوده است.

آل‌احمد، کاهش خسارات ناشی از نوسانات ارزی و حذف یارانه‌ها از خوراک دام را از مزایای این محصول نام برد و گفت: با این اقدام قیمت خوراک دام تولید شده حدود ۵ هزار تومان یعنی معادل قیمت کاه بوده است.

مدیر عامل این شرکت با بیان اینکه ما در این محصول نه تنها از بقایای نخل برای تولید خوراک استفاده کردیم، بلکه برای تولید بستر کشت نیز از این درخت بهره بردیم، خاطر نشان کرد: از درخت نخل ماده اولیه برای تولید بستر کشت هیدروپونیک و برای تولید قارچ خوراکی استفاده کردیم.

به گفته او از منطقه جنوب کرمان تا هرمزگان در فضایی به شعاع ۱۵۰ کیلومتر، حدود ۴۰۰ هزار تن بقایای درخت نخل وجود دارد و اگر کل این بقایا فرآوری شود، می‌توان کل خوراک دام منطقه جنوب شرق کشور را تامین کرد.

او با بیان اینکه ۷۵ درصد خوراک دام تولید شده از مواد اولیه است که در منطقه وجود دارد، مابقی مواد مورد استفاده در خوراک دام تولید شده را شامل «سبوس»، «جو» و «کنجاله» و «سویا» دانست.

آل‌احمد اضافه کرد: دو شهرستان «رودان» و «حاجی‌آباد» استان هرمزگان برای اجرای پایلوت تولید خوراک بومی دام انتخاب شدند و در این دو شهرستان از منابع گسترده بقایای نخیلات شامل سرشاخه، خرمای دامی و پنک که در سرتاسر سال در این مناطق وجود دارند، برای تولید این محصول بهره بردیم.

او وجود منابع فراوان بقایای محصولات گلخانه‌ای از اواخر بهار و در طول تابستان، وجود منابع فرآوری میوه درخت کهور پاکستان از اواخر بهار و در طول تابستان با پروتئین بالا و قشلاق عشایر منطقه بافت و رابر و لزوم تامین خوراک دام این عشایر در فصل‌های پاییز و زمستان را دلایل انتخاب این دو شهرستان برای تولید خوراک دام بومی نام برد.

خروج از نسخه موبایل