عجایب هفتگانه، جاذبههایی گردشگری هستند که از دوران باستان نام آنها در اسناد و کتب مختلفی آمده و از آنها بهعنوان عجیبترین مکانها بر روی کره زمین یاد شده است. به گزارش هفتگرد، از آنجایی که برخی از عجایب هفتگانه کاملا از بین رفتهاند، سازمان میراث جهانی در سال 2000 میلادی هفت مکان را بهعنوان عجایب هفتگانه جدید دنیا معرفی کرد.
1.دیوار چین
دیوار چین، دیواری به طول 21 و 196 کیلومتر است که از شهرهای مختلفی در کشور چین میگذرد. بخشهای مختلف دیوار چین در زمانهای گوناگونی ساخته شد به این معنا که همه قسمتهایش قدمت یکسانی ندارند و فقط بخشهایی از آن خیلی قدیمی هستند. قسمتهای زیادی از دیوار چین نیز تاکنون کاملا ویران شدهاند و دیگر قابل بازدید نیستند. از سویی دیگر توریستها نمیتوانند از تمامی بخشها دیدن کنند زیرا امکانات رفاهی در همهجای این دیوار وجود ندارد.
حدود 2 هزار و 700 سال از زمان ساخت نخستین بخش دیوار چین میگذرد و 1000000 کارگر روی آن کار کردند تا ساخته شد. سالانه بیش از 50 میلیون گردشگر از دیوار چین بازدید میکنند.
2.چیچن ایتزا
چیچن ایتزا Chichen Itza یک بنای باستانی است که در سال 2007 به عجایب هفتگانه اضافه شد. این بنا در مکزیک قرار دارد؛ اما چه ویژگی در چیچن وجود دارد که در میان میلیونها بنای خیرهکننده در سراسر دنیا آنرا بهعنوان یکی از عجایب هفتگانه انتخاب کردهاند؟
چیچن در حقیقت سرنخی بود که سبب شد باستانشناسان متوجه شوند، مرکز امپراتوری مایاها در این ناحیه از آمریکا قرار داشت. اینجا از سال 750 تا 1200 میلادی مرکز این امپراتوری محسوب میشد و چیچن معبد مقدس مایاها بود. چیچن یکی از کمتر شناخته شدهترین جاذبههای گردشگری موجود در فهرست عجایب هفتگانه جهان است ولی در واقع اهمیت زیادی برای مردم امریکا دارد. چیچن با پلکان سنگی شناخته میشود و همواره در آن مراسم دینی به پا میشد. چیچن امروزه دومین بنای پربازدید در میان دیدنیهای مکزیک به شمار میرود.
3.شهر پترا
پترا شهریست که تمامی بناهای موجود در آن با تراشیدن سنگ ساخته شدهاند. این شهر سنگی قدمتی بسیار طولانی دارد و ساختش را به 7000 سال پیش از میلاد مسیح نسبت میدهند. شواهد بهدست آمده نشان میدهد این شهر مسکونی بوده است و مردمی ثروتمند در آن زندگی میکردند. پترا شهری بسیار مدرن بود که چگونگی ساخت برخی از بخشهای آن هنوز هم برای باستانشناسان سوال است، برای مثال این شهر دارای سیستم آب و فاضلاب است!
باستانشناسان تخمین میزنند حدود 20000 نفر در پترا زندگی میکردند و در اوایل میلاد مسیح اوج شکوفایی پترا بوده است. علت غیرمسکونی شدن پترا به کمبود آب نسبت داده میشود. پترا مدتی زیر سلطه رومیان بود و در نهایت وقوع یک زلزله سبب شد بخشهای زیادی از آن تخریب و شهر کمکم رو به افول برود.
مردم جهان سالها از وجود پترا باخبر نبودند تا اینکه در سال 1812 توسط یوهان لودویگ بورکهارد دوباره کشف شد و حالا بهعنوان یکی از عجیبترین دیدنیهای دنیا شناخته میشود.
4.شهر ماچوپیچو
اولین نکتهای که درباره شهر ماچوپیچو به ذهن میرسد این است که چرا این شهر شهرت زیادی پیدا کرد، دلیل اصلی شهرت آنرا میتوان در اثبات وجود اینکاها دانست. بهعبارت دیگر پیش از کشف شهر تاریخی ماچوپیچو وجود اینکاها در شک و شبهه بود؛ اما پس از آنکه در سال 1450 این شهر را یافتند، نه تنها وجود اینکاها ثابت شد بلکه باستانشناسان کشف کردند که اینکاها مردمی بسیار باهوش و پیشرفته بودند. اینکاها از اقوام ساکن در کنار دریای تیتیکاکا در سده دوازدهم میلادی به شمار میروند که رهبر آنها مانکوکاپاک فاتح بزرگ قوم اینکاها محسوب میشد و آنها توانستند با فتح سرزمینهای مجاور خود بنای شهر کوزکو و تمدن عجیب اینکاها را ایجاد کنند. در اسناد معتبر تاریخی قوم اینکاها را از نژاد سرخ پوستان آمریکای جنوبی میدانند که فتوحات آنها شامل کشورهای پرو، اکوادور، بولیوی، بخشهایی از آرژانتین، شیلی و کلمبیای امروزی بوده است. در سده شانزدهم میلادی (حدود سال 1513) با ورود اسپانیاییها به پرو با رهبری فرانسيسکو پيزارو، این امپراتوری درهم شکست و حالا چیزی جز اسناد و کتیبههای کهن از آنها باقی نمانده است. این شهر برای مدت چهل سال بعد از فتح کوزکو توسط اسپانیاییها در سال ۱۵۳۳، متروکه باقی ماند. راههای ارتباطی بین مراکز اجتماعی امپراتوری اینکا از بین رفت و این امپراتوری کمکم رو به نابودی گذاشت و به همین خاطر تا سالها هیچکس از وجود شهر ماچوپیچو باخبر نبود و بعدها دوباره کشف شد.
مهمترین نکته در رابطه با ساخت شهر ماچوپیچو این است که تمامی بناهای موجود در آنرا از سنگ ساختهاند و نوع سنگ استفاده شده در معماری بناها سنگ گرانیت خاکستری است که در طبیعت سرسبز و تابش نور خورشید زیبایی خاصی پیدا میکند. این سنگها را بدون هیچ نوع ملاتی روی هم قرار میدادند و با دقتی فراوان ساختمانها را میساختند.
5.مجسمه مسیح نجات دهنده
شاید شما هم تصاویر مجسمه غول پیکر مسیح نجاتدهنده Christ the Redeemer را دیده باشید. این مجسمه در زمان برگزاری بازیهای المپیک ریو بسیار مشهور شد. مجسمه مسیح نجاتدهنده حالا یکی از شناخته شدهترین دیدنیهای دنیا و یکی از محبوبترین عجایب هفتگانه دنیا بهشمار میرود. ماجرای ساخت مجسمه مسیح با این عظمت از آنجایی شروع شد که مردم برزیل احساس کردند از ورود موجِ بیخدایی در میان مردم خود واهمه دارند؛ در همین زمان بود که پیشنهاد ساخت مجسمه مسیح نجان دهنده مطرح شد و به مرحله اجرا رسید. در سال 1926 شروع به ساخت این مجسمه کردند و پس از 5 سال کار ساخت آن به پایان رسید.
ازتفاع مجسمه مسیح 30 متر است که اگر ارتفاع پایه آنرا هم در نظر بگیریم 8 متر به این عدد افزوده میشود. در سال 2014 انگشت شست پای راست این مجسمه بهخاطر وقوع توفان شکست و آسیب جدی دید.
6.آمفی تئاتر کولوسئوم
کولوسئوم Colosseum جذابترین جاذبه گردشگری در میان عجایب هفتگانه جهان است. بازدید از این بنا شما را از تماشای تمامی آمفیتئاترهای دنیا بینیاز میکند و داستانهای مهیج و بسیار جذابی برای گفتن دارد. کولوسئوم عرصه نبرد گلادیاتورها در زمان امپراتوری روم بود؛ این تماشاخانه با ظرفیت ۵۰۰۰۰ تماشاگر در شهر رم ایتالیا است. این مکان باشکوه یکی از جاذبههای گردشگری است. ماجرای ساخت کولوسئوم دردناک است؛ اما در زمان رونق، مکانی فوقالعاده برای تفریح بود. صدها حیوان و انسان در کولوسئوم به اسارت درآمدند، کشته یا قطع عضو شدند. برخی نیز معتقدند کولوسئوم قتلگاه مسیحیان بوده است.
7.تاج محل هند
تاج محل بنایی تاریخی در هند است. ایرانیان به دلیل مشترکات فرهنگی و تاریخی که با مردم هند دارند با تاجمحل بهخوبی آشنایی دارند. تاجمحل با گنبد زیبا، رنگ سفید و استخر وسیعش شناخته میشود و نماد عشق جاودانه است.
قدمت تاجمحل را 1632 تا 1653 میلادی میدانند و میدانیم که آنرا شاه جهان به همسر خود ممتاز تقدیم کرد. تاجمحل ملک وسیعی است و 17 هکتار مساحت دارد. تاجمحل شامل یک مسجد، یک باغ و یک مهمانسرا است و لوکیشن بسیار خوبی برای عکاسی به حساب میرود.