هفت میلیون هکتار از جنگلهای ایران در طول سه دهه نابود شدند.دو کارخانه چوب سالانه حدود ۴۰۰ هزار مترمکعب از جنگلهای پرتراکم هیرکانی در استانهای گیلان و مازندران برداشت میکنند.
به گزارش هفتگرد، مساحت جنگلهای ایران روزبهروز کاهش مییابد و سازمانهای مسئول در حوزه محیطزیست و منابع طبیعی با انداختن توپ در زمین یکدیگر، از پذیرش مسئولیت نابودی جنگلها شانه خالی میکنند.
بهمن ایزدی، بومشناس و کنشگر محیط زیست، گفت: «مساحت جنگلهای ایران از ۱۸ میلیون هکتار در دهه ۴۰ به حدود ۱۱ میلیون هکتار در دهه ۷۰ رسیده است. بهعبارت دیگر، هفت میلیون هکتار از جنگلهای ایران در طول سه دهه نابود شدهاند.»
او با استناد به این آمار در باره وضعیت جنگلهای ایران بهخصوص جنگلهای هیرکانی ابراز نگرانی کرد و افزود: «وسعت جنگلهای هیرکانی حدود ۵۵ هزار کیلومتر مربع، یعنی نزدیک به ۴ درصد مساحت ایران بود، اما در فاصله سالهای ۱۳۳۴ تا ۱۳۷۹ نصف شد.»
او پاکتراشی جنگلها برای توسعه شهرها، افزایش جمعیت، تاسیس کارخانهها و صنایع نفت و پتروشیمی را مهمترین عامل نابودی جنگلهای هیرکانی در چهار دهه گذشته خواند.
بهمن ایزدی در ادامه به قدمت باستانی جنگلهای هیرکانی اشاره کرد و با انتقاد از فعالیت بدون نظارت دو کارخانه چوب در این منطقه، گفت: «حدود ۳۵۰ هزار هکتار از عرصه جنگلهای هیرکانی در اختیار این دو کارخانه است.»
به گفته او، این دو کارخانه سالانه حدود ۴۰۰ هزار مترمکعب از جنگلهای پرتراکم هیرکانی در استانهای گیلان و مازندران برداشت میکنند و در فاصله سالهای ۱۳۷۴ تا ۱۳۸۵، سالانه بیش از ۲۰۰ هزار اصله درخت را در این مناطق قطع کردند.
این کنشگر محیط زیست در ادامه افزود که آمارهای مربوط به نابودی جنگلها و قطع درختان هرگز منتشر نمیشوند. او به معضل قطع غیرقانونی و قاچاق چوب هم اشاره کرد و گفت: «باندهای قاچاق چوب، شبانه درختان علامتگذاریشده را قطع و تکهتکه میکنند و از مسیرهای دور از دسترس به خارج از کشور میفرستند.»