یک شرکت دانشبنیان مستقر در پارک علم و فناوری استان مازندران موفق به تولید نوعی ماده ضدعفونیکننده ارگانیک شده است که بسیاری از مشکلات ضدعفونی میوهها و سبزیجات را برطرف میکند.
به گزارش هفتگرد، میوهها و سبزیها از زمان برداشت تا موقعی که بهدست مصرفکننده برسد، در معرض آلودگیهای میکروبی قرار میگیرند. این محصولات میتوانند بر روی سطوح خود باکتری و کپک را حمل نمایند که این مسئله علاوه بر کاهش ماندگاری، منجر به مسائل شدید بهداشتی برای مصرف کننده میشود. از طرفی شستشو تنها با آب، به اندازه کافی نمیتواند محصول را در برابر باکتری و قارچ استریل نماید.
بنابراین جلوگیری از انتشار بیماریها و افزایش ماندگاری آنها دو دلیل لزوم ضدعفونی کردن میوهها و سبزی است اما ضدعفونیکنندههای شیمیایی نیز به نوبه خود عوارض و مشکلاتی ایجاد میکند. حالا یک شرکت دانشبنیان توانسته است با تولید ماده ضدعفونی کننده ارگانیک، به بهبود بخشیدن روند ضدعفونی سبزیجات و میوهها کمک کند.
عبدالله عاطفی درباره آغاز فعالیت خود در زمینه تولید مواد ضدعفونی کننده میوه و سبزیجات گفت: این شرکت فعالیت خود را از سال 85 آغاز کرده و علاوه بر تولید مواد ضدعفونی کننده میوهها و سبزیجات، در زمینه تولید واکس میوهها، ضدعفونی کننده دست و ضدعفونی کننده سطوح فعالیت دارد.
مدیر عامل شرکت پوشش حیات سبز درباره تفاوت این محصول با نمونههای مشابه در بازار گفت: این ماده ضدعفونی کننده به دلیل وجود عصاره گیاهی در خود محصولی ارگانیک است یعنی تاثیری روی بافت میوهها ندارد و به داخل آن رسوخ نمیکند و باعث پوسیدگی آنها نمیشود، در حالی که نمونههای موجود در بازار برپایه شیمیایی است و به بافت میوه آسیب میزند و باعث از بینرفتن زودتر آن میشود. همچنین این محصول مشابه خارجی ندارد.
او در ادامه درباره محصول دیگر این شرکت که واکس میوه است گفت: واکس میوه ارگانیک مادهای است که روی سطوح میوه قرار میگیرد و از پوسیدگی زودهنگام آن جلوگیری میکند که توسط انباداران میوه و یا فروشگاها برای نگهداری بلند مدت میوهها استفاده میشود.
مدیر عامل این شرکت دانشبنیان در ادامه خاطرنشان کرد: در حال حاضر تولید ما به دلیل شرایط تحریم محدود است و نسبت به تقاضای بازار و مشتری صورت میگیرد؛ در حالی که ما ظرفیت تولید روزانه یک تن از این محصول را داریم.
این ماده ضدعفونی کننده علاوه بر بیضرر بودن با قیمت مناسبی در اختیار مصرف کنندگان قرار میگیرد .