رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران جزئیات و محورهای فعالیت قرارگاه ایمنی کالبدی در شهر تهران را تشریح کرد.
به گزارش هفتگرد، علی نصیری درباره فعالیت قرارگاه ایمنی کالبدی که چندی پیش در شهر تهران آغاز به کار کرد، گفت: این قرارگاه یک قرارگاه هیجانی و مقطعی نیست. ما برای این قرارگاه ۲۰ محور کلی و ۷۳ اقدام عملیاتی را پیشبینی کردهایم. جلسات آن نیز بهطور منظم برگزار خواهدشد. در این جلسات هر سندی که تدوین شده یا هر تصمیمی که اتخاذ شود با همفکری و نظرات تمام حاضران و سازمانها و دستگاههای مرتبط با ایمنی در شهر تهران خواهد بود.
او ادامه داد: پیش جلسات این قرارگاه با حضور دستگاهها و سازمانهای درون خانواده شهرداری تهران آغاز شده و به مرور با حضور تمام دستگاهها و نهادها و سازمانهای متولی ایمنی در سطح کشور فعالیت خود را ادامه خواهد داد. در واقع در این قرارگاه تمام ابعاد ایمنی کالبدی در شهر تهران پیشبینی میشود.
رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران درباره ۲۰ محور کلی که برای فعالیت این قرارگاه در نظر گرفته شده گفت: رفع خطر از ابنیه نا ایمن، ایمنسازی ساختمانها و سازههای شهرداری، ایمنسازی قنوات، ایمنسازی ساختمانهای موجود، ارتقا ایمنی ساختمانهای در حال ساخت، ایمنسازی گودها، ایمنی بازارهای تهران از جمله بازار تهران، بازار تجریش، بازار شهرری و … ایمنسازی تاسیسات زیربنایی، ایمنسازی شبکه انتقال آب و گاز و ..، ارتقا ایمنی فضاهای زیرسطحی، ارتقا ایمنی معابر و پایانهها، ارتقا سامانههای برخط پایش ایمنی شهر و … از جمله این محورهاست.
او با بیان اینکه تشکیل کمیته ایمنی و رفع خطر نیز از دیگر اهداف و محورهای این قرارگاه است، گفت: شناسایی خلاءهای ایمنی، الزام مالکین به ایمنسازی ساختمانها با کمک دستگاه قضایی و فرهنگسازی و آموزش در حوزه ایمنی هم از دیگر اهداف و محورهای فعالیت این قرارگاه است.
نصیری افزود: البته توجه داشته باشید که بنا نیست تمام این اقدامات از سوی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران انجام شود. متاسفانه چندین دهه به موضوع ایمنی بیتوجهی شده یا بهعبارت بهتر توجه لازم به آن صورت نگرفته است. مقوله ایمنی در فرهنگ ما به یک مقوله تزئینی بدل شده در حالیکه این امر باید در اولویت باشد و تلاش این قرارگاه نیز همین تغییر نگاه و جبران برخی از بیتوجهیهاست.
رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفت: ما تلاش داریم در دوره جدید، بار جدیدی بر ریسک شهر اضافه نکنیم و تمام تلاش خود را انجام دهیم تا با مشارکت تمام دستگاهها و بخشهای داخل و خارج از شهرداری خلاءها و مشکلات را حل و فصل کنیم. امروز بار ریسک در شهر تهران متراکم شده و کمر تهران زیر این بار خم میشود.