مارینا ویازوفسکا، ریاضیدان ۳۷ ساله اوکراینی، روز سهشنبه ۵ ژوئن (۱۴ تیر) نشان معتبر فیلدز را که به منزله جایزه نوبل در ریاضیات است، دریافت کرد. او دومین زنی است که در تاریخ ۸۰ ساله جایزه فیلدز، موفق به کسب عالیترین نشان جهان در رشته ریاضی میشود.
به گزارش هفتگرد، تنها زن برنده مدال فیلدز مریم میرزاخانی، ریاضیدان برجسته ایرانی و استاد سابق دانشگاه آمریکایی استنفورد، است که در سال ۲۰۱۴ جایزه فیلدز را کسب کرد و سه سال پس از آن، در ۴۰ سالگی و در پی مبارزه طولانی با سرطان، درگذشت.
ویازوفسکا همراه سه ریاضیدان مرد دیگر که برنده این جایزه شدهاند، در مراسمی در کنگره بینالمللی ریاضیدانان در هلسینکی، نشان فیلدز را دریافت کرد.
مارينا ویازوفسکا در سال ۱۹۸۴ در کییف (زمانی که اوکراین بخشی از اتحاد جماهیر شوروی بود) متولد شد و پس از کسب مدرک کارشناسی از دانشگاه ملی تاراس شوچنکو، برای تحصیل در دوره کارشناسی ارشد به آلمان رفت و بعد در دانشگاه بن سوییس، موفق به اخذ مدرک دکتری شد. او از سال ۲۰۱۷ در دانشگاه پلیتکنیک لوزان تدریس میکند.
کمیته نشان فیلدز در مراسم اهدای جوایز اعلام کرد مارینا ویازوفسکا به دلیل دستاوردهای فراوانش در ریاضیات، بهویژه اثبات بهترین روش برای پر کردن فضاها در هشت بعد، برگزیده شده است.
پروفسور جیمز مینارد ۳۵ ساله از دانشگاه آکسفورد، هوگو دومینیل-کوپین ۳۶ ساله از دانشگاه ژنو، و جون هو ۳۹ ساله از دانشگاه پرینستون دیگر ریاضیدانهایی بودند که جایزه فیلدز را با خود به خانه بردند.
نشان فیلدز هر چهار سال یک بار به یک تا چهار ریاضیدان زیر ۴۰ سال اهدا میشود.