پارلمان آلمان دیروز از بیم کاهش واردات گاز روسیه و کمبود منابع انرژی، لایحه ای اضطراری را تصویب کردند که بر اساس آن نیروگاههای زغالسوز برای کمک به تولید برق دوباره به مدار باز میگردند.
به گزارش هفتگرد، گاردین نوشت روبرت هابِک، وزیر اقتصاد آلمان، این حرکت را دردناک و با این وجود لازم توصیف کرده و حزب سبز که در دولت ائتلافی آلمان نیز مشارکت دارد از این “ابزار مدیریت کوتاه مدت بحران” حمایت کرده است.
در کنار این مصوبه، بستهای برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر نیز به تصویب رسیده که بر اساس یکی از تدابیر آن، حداقل زمینی که دولتهای محلی به نیروگاههای بادی اختصاص میدهند، مشخص شده است.
هنگام حمله روسیه به اوکراین، مخازن ذخیره گاز آلمان تا یک سوم ظرفیت خود پر بودند که این میزان تا دیروز به ۶۳ درصد افزایش یافته است. با وجود صرفهجویی و تلاش برای تامین گاز از منابع دیگر، راه درازی برای دستیابی به هدف ۹۰ درصد تا ۱ نوامبر (۱۰ آبان) و اطمنیان از تامین انرژی زمستانی آلمان در پیش است.
دولت از مصرفکنندگان خانگی و صنعتی خواسته تا درحد امکان صرفه جویی کنند. از سوی دیگر بهای گاز دوبرابر شده و ممکن است در زمستان تا ۴ برابر نیز گرانتر شود.
در ابتدای جنگ روسیه علیه اوکراین، برلین از مردم میخواست تا برای تنبیه ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه، در مصرف گاز صرفه جویی کنند. اکنون پیام دولت تغییر کرده و از مردم میخواهد تا برای تضمین گرما در زمستان در مصرف گاز صرفه جویی کنند.
میزان گاز وارداتی از خط لوله نورد استریم ۱ که گاز روسیه را از دریای بالتیک به آلمان میرساند به ۴۰ درصد سطح معمول کاهش یافته و با توجه به آغاز برنامه تعمیرات سالانه از دوشنبه پیش رو (۲۰ تیر) پیش بینی میشود این خط لوله به مدت ۱۰ روز تعطیل شود. آلمان بیم از آن دارد که روسیه از این فرصت استفاده کرده و به بهانه خرابی قطعات، کلاً این خط لوله را از مدار خارج کند.