افزودنیهایی مانند نیترات که برای افزایش ماندگاری سوسیس و کالباس استفاده میشود، خطر ابتلا به سرطان را افزایش میدهد. هشدار سازمان بهداشت جهانی تمام گوشتهای فراوریشده مانند هاتداگ، ژامبون، سوسیس و سسها را دربرمیگیرد.
به گزارش هفتگرد، سازمان سلامت و ایمنی غذایی، محیط زیستی و شغلی فرانسه (آنسس) تایید کرد که نیترات و نیتریت موجود در ژامبون، سوسیس و سایر محصولات گوشتی فراوریشده خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را افزایش میدهد.
این خبر مثل ضربهای بر صنعت سوسیس و کالباس محبوب این کشور وارد آمد، زیرا دولت فرانسه پس از این یافتهها، به برنامهای عملیاتی برای محدود کردن مصرف چنین افزودنیهایی رسیده است.
از نیتریت و نیترات برای حفظ محصولات گوشتی فراوریشده و ایجاد رنگ صورتی در آنها استفاده میشود.
مقامهای بهداشت فرانسه گفتند که بعد از بررسی دادههای عمومی «بین قرار گرفتن در معرض نیترات/ یا نیتریت و خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ» ارتباطی پیدا کردهاند.
اغلب جایگزینهای گیاهی گوشت، بیش از حد نمک دارند
این اداره افزود: «هرچه میزان تماس بیشتر باشد، خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ بیشتر میشود.»
توصیه سازمان ایمنی مواد غذایی «کاهش مصرف طیف نیترات و نیتریتها با محدود کردن آگاهانه مصرف این غذاها» است.
در بیانیه مشترک وزرای بهداشت و کشاورزی فرانسه آمده است: «محدود کردن [استفاده از مواد افزودنی] به موارد کاملا ضروری.»
«این کاهش باید به شیوهای متعادل انجام شود که امنیت غذایی مصرفکننده را تضمین کند.»
دولت امانوئل مکرون، رئیسجمهوری فرانسه متعهد شد: «برنامهای هماهنگ برای کاهش یا منع استفاده از … افزودنیها در مواد غذایی تا جایی که بدون اثر منفی بر سلامتی ممکن باشد» منتشر کند.
یافتههای آنسس در راستای هشدار سال ۲۰۱۵ سازمان بهداشت جهانی (دبلیواچاو) است.
اداره بینالمللی پژوهش سرطان وابسته به سازمان ملل متحد در آن زمان گفته بود که گوشتهای فراوریشده باید در گروه نخست مواد سرطانزا طبقهبندی شوند.
دبلیواچاو گفت: «این طبقهبندی بر اساس «شواهد کافی از مطالعههای اپیدمیولوژیک [همهگیری شناسی] مبنی بر اینکه خوردن گوشت فراوریشده باعث سرطان روده بزرگ میشود» انجام شده است.»
هشدار سازمان بهداشت جهانی تمام گوشتهای فراوری شده، ازجمله محصولاتی مانند هاتداگ، ژامبون، سوسیس، گوشت نمکسود شده، گوشت کنسرو شده و سسها را در برمیگیرد.
فرانسه یکی از بزرگترین تولیدکنندگان سوسیس و کالباس جهان است و فقط در سال ۲۰۲۰ حدود ۶۸۷ هزار و ۸۸ تن سوسیس و کالباس فروخته است. ارزش این صنعت حدود ۶.۷ میلیارد یورو (۵.۶ میلیارد پوند) در سال است.