به گزارش هفتگرد، ضرورت و عملی بودن معمولا واژههایی نیستند که با مفهوم زیبایی در ارتباط باشند اما انتخاب ما از هفت پل برتر جهان میتواند این بناهای باشکوه را از زاویه جدیدی به شما نشان دهد.
1.پل عظیم دانیانگ کونشان – چین
این پل با ۱۰۲ مایل (حدود ۱۶۴کیلومتر) طول، طولانیترین پل دنیا است. این پل در سال ۲۰۱۱ برای عموم مردم افتتاح شد و ساخت آن بهدست حدود ده هزار نفر طی چهار سال صورت گرفت و ۶.۵ میلیارد پوند هزینه برداشت. این سازه بینظیر شانگهای را به شهر نانجینگ، پایتخت استان جیانگسو در چین، متصل میکند.
2.پل واسکو دا گاما – پرتغال
پل واسکو دا گاما که ده مایل (تقریبا معادل ۱۶ کیلومتر) طول دارد، شمال و جنوب پرتغال را به هم متصل میکند و طولانیترین پل اروپا است. این پل در سال ۱۹۹۸ برای عموم مردم افتتاح شد و به یادبود کاشف پرتغالی، اولین اروپایی که در قرن پانزدهم از راه دریا به هند رسید، نامگذاری شده است. این پل که بر روی رود تاگوس بنا شده است با پای پیاده قابل دسترسی نیست و به نحوی ساخته شده است تا در برابر بادهایی با سرعت ۱۵۵ مایل بر ساعت (حدود ۲۵۰ کیلومتر در ساعت) مقاوم باشد.
3.پل طلایی – ویتنام
پل طلایی ۱۵۰ متری ویتنام از زمان افتتاح در ماه ژوئن سال جاری به جاذبهای اصلی برای گردشگران تبدیل شده است. این پل خیرهکننده که بر نوک قله کوهی در نزدیکی شهر دانانگ احداث شده به گونهای ساخته شده که گویی با دو دست غولآسا بالا نگه داشته شده است.
4.پل پون دوگار – فرانسه
پل پون دوگار که قطعا عنوان قدیمیترین پل این فهرست را از آن خود میکند، بنایی رومی است که در قرن اول میلادی ساخته شده است. این بنا در آغاز برای دسترسی شهر نیمز به آب در سه طبقه احداث شد و ۵۰ متر ارتفاع دارد. این پل با استفاده از سنگ آهک نرم و زرد ساخته شده است و دولت فرانسه در سال ۱۸۴۰ آن را به عنوان یک بنای تاریخی ثبت کرد.
5.پل گلدن گیت – ایالات متحده
این پل نمادین سن فرانسیسکو در که در سال ۱۹۳۷ افتتاح شد، یکی از رقبای جدی برای عنوان مشهورترین پل دنیا است. این پل که به رنگ نارنجی رنگآمیزی شده است، هنگام افتتاح به روی عموم مردم با یک هفته جشن و شادی روبهرو شد. این پل فقط به دلیل نبوغ مهندسی آن معروف نیست، حدود ۱۷۰۰ نفر از زمان افتتاح آن در ۱۹۳۷ تاکنون از روی آن خودکشی کردهاند. در هفته جاری طرحی دوساله برای احداث توری به منظور جلوگیری از خودکشی که در فاصله شش متری زیر مسیر عابر پیاده پل قرار میگیرد، شروع شد که بنا دارد جلوی وقوع مرگهای بیشتر را در این مکان بگیرد.
6.پل هارتلند/نیو برانزویک – کانادا
این پل که در سال ۱۹۰۱ افتتاح شد طولانیترین پل پوشیده جهان است که در سال ۱۹۸۰ به عنوان بنای تاریخی ملی ثبت شد. این پل که همچنین با نام «پل بوسیدن» مشهور است، ۳۹۰ متر طول داشته و احداث آن به دورانی برمیگردد که مردان جوان اسب خود را «آموزش داده» تا در اواسط پل توقف کنند تا پیش از آن که به راه خود ادامه دهند، چند بوسه را از معشوق خود بدزدند. این پل یک طرفه در سالهای ۱۹۲۱-۱۹۲۲ مسقف شد علیرغم آن که مردم محلی مخالف آن بودند چرا که نگران بودند «پوشاندن» پل تهدیدی علیه پاکدامنی جوانان خواهد بود. در سال ۱۹۵۵، تمبری در کانادا این بنای تاریخی را گرامی داشت.
7. پل اشیما اوهاشی – ژاپن
با نگاهی به عکسی از این پل بدنام شاید بتوان شما را بخشید که آن را با پیست رقابت خودروهای مسابقهای اشتباه بگیرید. این پل که مصداقی برای این گفته است که «کتاب را نمیتوان از روی جلد آن قضاوت کرد» جادهای شدیدا شیبدار برای خودروها است که حداکثر شیب آن ۶.۱ درصد است. برای مقایسه، تپه باکس در منطقه «ساری» (حومه ای در شمال غربی لندن) که محبوب دوچرخهسواران است به طور میانگین شیبی ۵ درصدی دارد. پل اشیما اوهاشی که تقریبا یک و نیم مایل است شهرهای ماتسو و ساکایمیناتو را به هم متصل کرده و بزرگترین پل ژاپن با چارچوبی مستحکم است.