به گزارش هفتگرد، اگر بخواهیم دریا را بهعنوان هیجانانگیزترین جاذبه در کل جهان در نظر بگیریم باید توجه داشته باشیم که دریاچهها پس از دریاهای خروشان لقب جذابترین جاذبههای گردشگری را به خود اختصاص میدهند. در اینجا ما دل به دریا زدهایم و با معرفی زیباترین دریاچه های ایران از جذابیتهای طبیعی این سرزمین بیشتر صحبت کنیم.
۱– دریاچه ولشت، یکی از دریاچههای آب شیرین ایران
یکی از جذابترین و هیجانانگیزترین دریاچههای ایران دریاچه ولشت نام دارد. این دریاچه بیشتر با عنوان مکانی برای مهاجرت پرندگان بین مردم مشهور است چرا که با توجه به موقیعیت جغرافیایی و آب شیرینی که دارد شرایط را برای مهاجرت پرندگان فراهم میکند.
دریاچه ولشت، یکی از ۱۰ دریاچه آب شیرین ایران به شمار میرود که نامش از سال ۱۳۸۸ در فهرست میراث طبیعی ایران نیز به ثبت رسیده است.
یکی از جذابیت های این دریاچه این است که مردم میتوانند از امکانات تفریحی جذابی مانند ماهیگیری و قایقسواری استفاده کنند تا لحظات خوشی را در کنار این رودخانه جذاب برای خود خاطرهسازی کنند.
اگر از ۲۵ کیلومتری جاده چالوس-کرج به سمت مرزنآباد حرکت کنید، میتوانید با دیدن تابلو روستای کردچال مسیر خود را به سمت دریاچه ولشت کج کنید!
۲– دریاچه چورت یا همان میانشه!
میاشنه نام اصلی دریاچهای است که این روزها همه آنرا به نام دریاچه چورت میشناسند. اگر به حنگلهای کیاسر در جاده ساری، سری زده باشید حتما با دریاچه کوچکی که با درختان قدیمی محصور شده روبهرو خواهید شد. طبیعت بینظیر و اکوسیستم جذاب این منطقه راه هر مسافر و گردشگری را کج میکند چرا که شکل ظاهری بهخصوصی که این دریاچه دارد هر بینندهای را به خود جذب میکند.
جالب است بدانید این دریاچه از سال ۱۳۱۸ و پس از مسدود شدن مسیر عبور آب بهوجود آمد و تاکنون توانسته با عمق کمی که دارد بهعنوان یکی از زیباترین دریاچههای ایران عنوان خودش را حفط کند.
این دریاچه ۳۰۰ کیلومتر از تهران فاصله دارد! اگر از جاده ساری-کیاسر وارد روستای چورت شوید میتوانید با پرسشی کوتاه از ساکنان روستا دریاچه جذاب چورت را پیدا کنید!
۳– دریاچه شورمست، بهشتی در مسیر جاده سوادکوه
برای رسیدن به دریاچه جذابی به نام شورمست، باید از جادههای پر پیج و خم زیادی عبور کنید که البته همین پیچیدگی مسیر، سفر و رسیدن به دریاچه شورمست را هیجانانگیزتر میکند.
این دریاچه به دلیل فاصله کمی که با تهران دارد بهعنوان یکی از جذابترین مقاصد تهرانیها برای آخر هفتهها به حساب میآید. از این حرفها گذشته، دریاچه شورمست طبیعت حیرتانگیزی را در اطراف خود حفظ کرده که موجب میشود بازدیدکنندگان نتوانند به سادگی از آن دل بکنند.
اگر از جاده فیروزکوه- قائمشهر به سمت پل سفید حرکت کنید میتوانید تابلو دریاچه شورمست را در همین مسیر پیدا کنید!
۴–دریاچه اوان، خوش مسیرترین دریاچه در ایران!
اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که وقت زیادی برای دورشدن از شهر ندارید اما دوست دارید آخر هفتهها دلی از عزا دربیاورید و از شهر خارج شوید. پیشنهاد میکنیم تماشای دریاچه اوان را به هیچ وجه از دست ندهید چرا که این دریاچه در روستای الموت شهر قزوین قرار دارد و مسافران میتوانند با طی کردن مسیر مستقیم و راحتی خود را به این دریاچه جذاب برسانند.
یکی از ویژگیهای این دریاچه این است که در روستای جذابی واقع شده که طبیعت دلانگیزی آنرا از دیگر مناطق استان قزوین جدا کرده است. جالب است بدانید که هیچ رودی در اطراف این دریاچه نیست و آب دریاچه آوان از چشمههای جوشانی که از کف دریاچه بالا میآیند تامین می شود. البته از سرریز آب این دریاچه مردم روستا برای آبیاری مزارع کشاورزی اطراف استفاده میکنند.
اگر از جاده قزوین-الموت به سمت رجاییشهر حرکت کنید به یک دوراهی خواهید رسید که باید مسیر خود را به سمت روستای زرآباد تغییر دهید تا به تابلو دریاچه اوان برسید.
۵– دریاچه کوه گل، شاهکار خلقت در دامنه کوههای زاگرس
دریاچه کوه گل در هشت کیلومتری شهر سی سخت در استان کهکیلویه و بویر احمد قرار دارد. کوه گل با مساحت نیمهکتاری و عمق ۱۵ متری به عنوان یکی از بزرگترین دریاچههای غرب کشور معروف است. این دریاچه علاوه بر پوشش گیاهی غنی که در خود جای داده است پوشش جانوری هم دارد و بهعنوان دریاچهای برای پرندگان مهاجر همیشه مهماننواز است.
همانطورکه از نام این دریاچه یعنی کوه گل مشخص است انتظار میرود تا با گیاهان و گلهای زیبایی در تنگ کوه روبهرو شویم. گیاهانی مانند بابونه، قارچ کوهی، پونه کوهی و ریواس.
برای رسیدن به کوه گل باید از جاده شهر سیسخت به سمت کوه گل ۸ کیلومتر رانندگی کنید. پس از آن باید با طی کردن مسیر ۱۵ دقیقه ای خود را به دریاچه کوه گل برسانید.
۶– دریاچه گهر، دریاچه کوهستانی کشور!
گهر نام دریاچهای است که در منظقه حفاظتشده اشتران کوه بین دو بخش الیگودرز و دورود قرار گرفته است. این دریاچه به دلیل محیط حفاظتشدهای که دارد برای بسیاری از گردشگران و مسافران جذابیت خاصی دارد چنانکه سالانه بیش از ۸۰ هزار نفر از آن بازدید میکنند.
یکی از جاذبههای این دریاچه و محیط اطرافش این است که راه ماشین رو در اطراف این محدوده دیده نمیشود و شکل سنتی و طبیعی این محیط که بهدور از خرابیها و آلودگیهای محیطی است دوستداشتنی برای گردشگران.دریاچه گهر دو قسمت دارد و بازدید کنندگان میتوانند با یک پیادهروی نیمساعته خود را به دریاچه دوم برسانند و از دیدن آنهم لذت ببرند. اگر به دنبال شنا و ماهیگیری هستید شک نکنید که بهترین مکان را برای این تفریح ها انتخاب کردهاید فقط در نظر داشته باشید که برخی قسمتهای دریاچه مناسب شنا و آبتنی نیستند پس حتما قبل از اینکه وارد آب شوید از امنیت محیط اطمینان کافی پیدا کنید.
دریاچه گهر دقیقاً وسط رشته کوه اشترانکوه و بین دو شهر الیگودرز و درود قرار دارد. اگر از الیگودرز به سمت درود حرکت کنید تابلو دریاچه گهر را خواهید دید.
7.دریاچه ویستان بره سر رودبار
یکی دیگر از دریاچههای ایران و استان گیلان دریاچه ویستان بره سر شهرستان رودبار است. این دریاچه در میان جنگل قرار گرفته و زیبایی آن با طبیعت اطرافش دو چندان شده است. ویستان دریاچهای با عمق ۱۰۰ متر و طول ۲۳۰ متر در بخش خورگام شهر بره سر از توابع شهرستان رودبار قرار گرفته است.
دریاچه ویستان، به استخر ویستان، دریاچه برهسر و دریاچه یسان هم معروف است. این استخر طبیعی احتمالا بر اثر زلزله بهوجود آمده و آبش از کوههای اطراف و چشمهها تامین میشود،این دریاچه از دو طرف به کوههای پوشیده از درخت میرسد و از دو طرف دیگر به تپههای سرسبز و دشتهای چشمنواز. اطراف استخر ویستان پر است از درختان بلوط، راش، بید، و البته گلگاوزبان، شیرینبیان، لاله کوهی و نی.
طبیعت اینجا به اضافه دامهایی که دشتهای فراخ را برای چرا پیدا کردهاند، باعث شده عسل مرغوب و لبنیات باکیفیتی را در این منطقه پیدا کنیم. به این فهرست باید تمشک، ازگیل، زالزالک، سیب، گلابی و گردو را هم اضافه کنیم.