14 اوت 1945 مصادف است با پايان جنگ جهاني دوم در همه جبههها. در اين روز ( ظهر 15 اوت به وقت توکيو) هيروهيتو امپراتور وقت ژاپن اعلاميه تسليم بدون قيد و شرط اين کشور را امضاء کرد و جنگ در خاوردور نيز پايان يافت.
به گزارش هفتگرد، شرايط تسليم ژاپن در كنفرانس پوتسدام به تصويب سه بزرگ وقت (سران شوروي، آمريكا و انگلستان) رسيده بود. قرارداد نهايي تسليم، دوم سپتامبر 1945 در عرشه ناو ميسوري امضاء شد. ژاپن در پي دو بمباران اتمي، با اين نيروهايش مناطق خارجي متعدد در اختيار داشتند از ترس بمباران سوم، تسليم شد. آلمان قبلا شكست خورده و از پاي درآمده بود و ايتاليا مدتی پيش از آن. جنگ جهانی دوم که هرسال به مناسبت پایان آن مراسمی در گوشه و کنار جهان برپا می شود و روزنامه ها فیچر، تحلیل و مصاحبه با تاریخ نگاران درج و پخش می کنند حدود 70 میلیون کشته تلفات داشت که نیمی از این تلفات را اتحاد جماهیر شوروی تحمّل کرده بود که از میان این جمهوریهای 15 گانه، روسها 27 میلیون کشته داشتند. در این آمار، تلفات چینیها به حساب نیامده است چرا که تعرّض ژاپنیها به آن کشور و کشتار چینیها در چند شهر بزرگ سالها پیش از جنگ جهانی دوم و به دلایل دیگر آغاز شده بود.
برخی از آمار تلفات جنگ جهانی دوم:
ـ جماهیر شوروی: 11 میلیون نظامی و 24 میلیون غیر نظامی که از این 35 میلیون (نیمی از جمع کل تلفات جنگ جهانی دوم) 27 میلیون تَن روس بودند.
ـ آلمان: 5 میلیون و 540 هزار نظامی و 8 میلیون غیر نظامی که باید تلفات 650 هزار نفری اتریش را برآن اضافه کرد زیرا از پیش از جنگ به آلمان ملحق شده بود.
ـ لهستان: 6 میلیون و عمدتا غیرنظامی.
ـ ژاپن: دو میلیون و دویست هزار نظامی و 3 میلیون و صد هزار غیرنظامی.
ـ یوگوسلاوی: 446 هزار نظامی و یک میلیون غیرنظامی.
ـ رومانی: یک میلیون و دویست هزار نظامی و غیرنظامی.
ـ مجارستان: یک میلیون نظامی و غیرنظامی.
ـ فرانسه: 218 هزار نظامی و 570 هزار غیرنظامی.
ـ ایتالیا: 300 هزار نظامی و 500 هزار غیرنظامی.
ـ یونان: 500 هزار نظامی و غیرنظامی.
ـ ایالات متحده آمریکا 417 هزارنظامی.
ـ تلفات انگلستان (جزایر بریتانیا) 384 هزار نظامی و 450 هزار غیرنظامی بود، ولی باید تلفات مستعمرات و دومینیون های وقت آن ازجمله هند، استرالیا، کانادا، آفریقای جنوبی، نیوزیلند و … را بر آن تلفات اضافه کرد که بالغ بر 3 میلیون میشود و هند به تنهایی متحمل دو میلیون از آن رقم زیرا نظامیان این سرزمینها در ارتش دولت لندن بودند. این دولت جنگ شمال آفریقا را با نظامیان هندی بُرد و با نظامیان هندی ژاپن را از برمه و … بیرون راند. در دومین سال جنگ جهانی دوم (آگوست 1941 = دهه اول شهریور 1320)، ایران اشغال نظامی شد. خیانت دو افسر ارشد و چند سیاستمدار ـ دولتمرد (که از دیرزمان شهرت وابستگی به دولت لندن را داشتند) باعث اشغال نظامی ایران شد.