نماد سایت پایگاه خبری هفت گرد

تماشای این هفت اثر هنری شما را شوکه می‌کند!

هنر بی‌شک یکی از مهم‌ترین اشکال برای بیان احساسات انسان است اما به نظر می‌رسد گاهی هنرمندان مرز میان «خلاقیت» و «خلق اشکال عجیب و غریب» را در هم می‌آمیزند و در نهایت اثر هنری شکل می‌گیرد که تا سال‌ها و گاه قرن‌ها در ذهن تاریخ هنر جهان و علاقمندان به هنر باقی می‌ماند.

به گزارش هفت‌گرد، در خلق هر اثر هنری، روح و پیامی نهفته است که آن‌را از اثر دیگر متمایز می‌کند؛ ایده‌ای که صرفا به خالق آن اثر الهام شده است. با این‌همه تماشای برخی آثار هنری، شما را شگفت‌زده‌تر کرده و این پرسش را در ذهن ایجاد می‌کند که چگونه چنین ایده‌ای در ذهن هنرمند آن شکل گرفته است.

هفت‌گرد به این هفت اثر هنری خارق‌العاده همراه با توضیحاتی درباره آنها پرداخته است:

1.درخت چراغ های راهنمایی

طراحان شهری درختی ۷۵ شاخه‌ای از چراغ های ترافیکی برای یکی از میدان‌های شهر لندن طراحی کرده‌اند که در میان میدانی در منطقه تجاری کنری وارف لندن جای دارد و از ۸۰۰ متری سردرگمی ترافیکی ایجاد می‌کند. این درخت شامل ۷۵ چراغ راهنمایی است که هر کدام در مسیر خود چشمک می‌زنند و بر پایه آهنی ۸ متر و نیمی قرار دارد.

پیر ویوانت فرانسوی خالق این اثر است. این درخت چراغ راهنمایی در سال ۱۹۹۸ به جای یک درخت چنار که به‌طور باورنکردنی در اثر آلودگی از بین رفت، در این مکان نصب شد.

در سال ۲۰۰۵ این میدان برنده عنوان زیباترین میدان شد. یک شورای محلی در ادامه این درخت آهنی را از ریشه درآورد اما قول داد که آن‌را به جای خود برگرداند چرا که این درخت تنومند چراغ راهنمایی محبوبیت زیادی در نزد شهروندان لندن دارد.

درخت چراغ های راهنمایی

۲.پلاستیکی‌سازی بافت زنده

گونتر فن هاگنس (انگلیسی Gunther von Hagens؛ زاده۱۰ ژانویه ۱۹۴۵) یک آناتومیست نوآور آلمانی است که عمده شهرت خود را مدیون ابداع یک روش «پلاستیکی‌سازی بافت زنده» و ساختن نمونه‌های آناتومیک به نام پلاستینه کردن است.

او برای خلق اثر هنری‌اش از اجساد زندان چین استفاده کرده است! اثر او در زمان رونمایی با مناقشات بسیاری همراه شد.

پلاستیکی‌سازی بافت زنده

۳.خلق اثر هنری «خویش» با خون منجمد

مارک کوئین (Marc Quinn) هنرمند انگلیسی با ساخت مجسمه‌های عجیب مشهور است.

این هنرمند با ساخت مجسمه‌ خود با عنوان «خویش» در سال ۱۹۹۸ با خون منجمد شده‌اش به شهرت رسید و این پروژه هنری را هر پنج سال یک‌بار هم تکرار می‌کند.

مارک کوئین در سال‌های اخیر و پس از کرونا هم دست به ابتکار جالبی زد. او از اخبار منتشر شده در رسانه‌ها و به‌ویژه صفحات مجازی، مجموعه‌ای جدید با عنوان «نقاشی‌های ویروسی» خلق کرد.

خلق اثر هنری «خویش» با خون منجمد

این هنرمند با بزرگ کردن عکس‌هایی از اخبار کرونا و پاشیدن رنگ بر روی آنها احساس خود را به شکل انتزاعی بروز می‌داد.

اثر کرونایی مارک کوئین

4. اندازه‌گیری جهان

رومن اونداک هنرمند مفهومی اسلواکی است که در سال ۱۹۶۶ به دنیا آمده است.

اثر او با نام اندازه‌گیری جهان، یک اثر تعاملی با مخاطب است. هر فردی که این اثر را در گالری می‌بیند می‌تواند قد خود را علامت‌گذاری کند. عملی که در کودکی همه انجام داده‌ایم و حالا یک هنرمند با بهره‌گیری از این عادت یک اثر هنری خلق کرده است.

اندازه گیری قد کل جهان

5. فیل در اتاق

در فاصله ۱۸۰۰۰ کیلومتری از سطح زمین، این مجسمه عجیب و غریب، برای به چالش کشیدن مفهوم جاذبه زمین توسط دنیل فورمن ساخته شد. در آن فاصله از زمین، گرانش واقعاً ضعیف است و یک فیل قادر است خودش را به‌صورت قائم بر روی خرطوم خود نگه دارد.

فیل در اتاق

6. کاسه توالت

کاسه توالت (چشمه) مارسل دوشان اثری هنری است که نیازی به معرفی کردن ندارد. این اثر مشهور و جنجالی تاریخ هنر مدرن صدمین سال عرضه‌اش را هم سال‌هاست که رد کرده است.

بر اساس یک نظرسنجی هنری، کاسه توالت مارسل دوشان تأثیرگذارترین اثر هنری مدرن دنیا در تمامی دوران نام گرفته است.

«چشمه» اثر مارسل دوشان، نقاش و مجسمه‌ساز فرانسوی، درواقع یک دستشویی بود که دوشان آن‌را در سال ۱۹۱۷ با امضای مستعار فردی دیگر به‌عنوان اثر هنری ارائه داد و هم‌اکنون یکی از نسخه‌هایش در موزه‌ هنری Tate، یکی از معتبرترین موزه‌های جهان، نگه‌داری می‌شود.

کاسه توالت یا چشمه

7. خلق اثر هنری با پرینت سه‌بعدی

در ذهنتان یک هنرمند را در نظر بگیرید که فناوری پرینت سه‌بعدی را پذیرفته است؛ «نیک اروینک» یک مثال خوب در این زمینه است. عمده کارهای هنری او در موضوع مبلمان شهری و ترکیب حجم‌های معماری طبیعی با ایده‌های آینده‌نگرانه است. نکته جالب آنجاست که او فقط از فناوری چاپ لایه افزایشی (پرینتر سه‌بعدی) برای تولید شاهکارهای هنری‌اش بهره می‌برد. شاهکار او یک حجم حصارگونه با خطوط پیچاپیچ بسیار زیباست که به‌وسیله پرینتر سه بعدی تولید شده است. با نگاه به این اثر معماری زیبا به هیجان هنرمندش در جهش دادن به خطوط پی می‌بریم.

حجم حصارگونه با خطوط پیچاپیچ
خروج از نسخه موبایل