نماد سایت پایگاه خبری هفت گرد

آکسفام: گرسنگی به دلیل بحران شدید اقلیمی دو برابر شد

پیامدهای تغییرات آب و هوایی منجر به افزایش گرسنگی و مرگ و میر در مناطق گرمسیری جهان می‌شود و تحقیقات سازمان امدادی آکسفام نشان می‌دهد مردم در ۱۰ کشور جهان بیش از دو برابر بیشتر از شش سال پیش از گرسنگی رنج می‌برند.

به گزاش هفت‌گرد، تحقیقات جدید سازمان امدادرسان آکسفام (Oxfam) نشان می‌دهد که بیش از ۴۸ میلیون نفر در  ۱۰ کشور جهان از گرسنگی حاد رنج می‌برند در حالی‌ که این رقم، شش سال پیش ۲۱ میلیون نفر بوده است.

وضعیت گرسنگی در مناطق گرمسیری جهان به خاطر تاثیرات شدید تغییرات اقلیمی، تشدید شده است.

در تحقیقات سازمان امدادرسان آکسفام که تحت عنوان “گرسنگی در جهان و گرمایش” انجام گرفته، آمده است ۱۸ میلیون نفر از ساکنان مناطق گرمسیر جهان حتی در معرض خطر مرگ ناشی از گرسنگی هستند. هفت نقطه از کانون‌های بحران آب و هوایی که توسط آکسفام شناسایی شده، در آفریقا واقع شده است.

گابریلا بوچر، مدیر اجرایی آکسفام بین‌الملل گفته است تغییرات آب‌وهوایی، دیگر فقط یک “بمب‌ ساعتی” نیست، بلکه بمبی است که در مقابل چشمان ما منفجر می‌شود.

بوچر افزود بحران آب و هوایی از جمله خشکسالی، طوفان و سیل را به ارمغان آورده و شمار این گونه حوادث ظرف ۵۰ سال گذشته  پنج برابر شده است.

بر اساس مطالعه جدید آکسفام ۱۰ کشوری که شدیدا از بحران اقلیمی متاثر شدند سومالی، هائیتی، جیبوتی، کنیا، نیجر، افغانستان، گواتمالا، ماداگاسکار، بورکینافاسو و زیمبابوه هستند که در دو دهه گذشته نیز بارها بیشترین آسیب‌ها را متحمل شده‌اند.

به گفته بوچر، میلیون‌ها نفری که از جنگ و درگیری‌های مداوم، نابرابری گسترده و بحران‌های اقتصادی رنج می‌برند، اکنون معیشت خود را در نتیجه بلایایی چون طوفان و دیگر حوادث اقلیمی از دست می‌دهند.

در مطالعه جدید آکسفام همچنین آمده است در کنیا، تقریبا ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار دام به دلیل خشکسالی تلف و بیش از دو میلیون و ۴۰۰ هزار نفر دچار گرسنگی شدند.

در نیجر، شمار گرسنگان دو میلیون و ۶۰۰ هزار نفر یعنی تقریبا هشت برابر بیشتر از سال ۲۰۱۶ بوده است. در بورکینافاسو، بیش از سه میلیون و ۴۰۰ هزار  نفر در ژوئن ۲۰۲۲ با سوءتغذیه شدید دست و پنجه نرم می‌کردند که حدود ۱۳ برابر بیشتر از شش سال قبل است. 

به گفته آکسفام، بسیاری از افراد کم‌درآمد در کشورهای فقیر قادر به مقابله با پیامدهای ناشی از حوادث آب و هوایی نیستند، در حالی‌ که این کشورها سهم ناچیزی هم در انتشار گاز دی‌اکسیدکربن دارند.

کشورهای گروه بیست که ۸۰ درصد از اقتصاد دنیا را در اختیار دارند، مسئول انتشار بیش از سه‌چهارم گاز دی‌اکسید کربن در جهان هستند.

خروج از نسخه موبایل