به گزارش خبرنگار هفتگرد، مهندس سید عزتالله ضرغامی امروز یکشنبه ۱۰ مهر ۱۴۰۱ در دومین رویداد سراسری ایران و گردشگری خوراک در سده نو که در سالن همایشهای صدا و سیما برگزار شد، با قدردانی از تلاش همه دستاندرکاران گردشگری خوراک از این نوع گردشگری به عنوان یکی از مهمترین انواع گردشگری نام برد و افزود: خوشحالم که ریلگذاری که در یک سال اخیر در حوزه گردشگری انجام شده است کم کم به نتیجه میرسد.
او اضافه کرد: در دورانی که ریاست سازمان صدا و سیما را بر عهده داشتم اعتقاد داشتم شبکهها باید تخصصی شود، این موضوع البته مخالفانی نیز داشت اما از آنجایی که شبکههای تخصصی دارای اهمیت است روی این موضوع پافشاری کردم و حتی مبارزه کردم و بعد از پافشاری روی این مسئله شبکههای تخصصی راه اندازی شد شاید یکی از شبکههایی که جای آن اکنون خالی است شبکه خوراک است از این رو از رئیس سازمان صدا و سیما میخواهم که این شبکه طراحی و تشکیل شود. ما نیز در این باره و در تولید محتوا کمک خواهیم کرد و مطمئنا مخاطبان خوبی خواهد داشت.
مهندس ضرغامی ادامه داد: در حوزه گردشگری نیز اعتقاد دارم که گردشگری تخصصی و موضوعی باید با قدرت و جدیت دنبال شود. خوشبختانه میزهای تخصصی به خوبی تشکیل شده و من از دیدن آنها لذت میبرم این میزهای تخصصی میتواند افراد متخصص را جمع کند و کتاب و تولیدات علمی به جا بگذارد.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی یادآور شد: خوراک و طعام به حدی اهمیت دارد که در قرآن کریم نیز به آن اشاره شده است و حتی توصیف بهشت نیز در قرآن با استفاده از خوراک انجام شده است از این رو گردشگری خوراک و توجه به این حوزه اهمیت بالایی دارد.
او گفت: برای برگزاری نمایشگاهها و جشنوارهها سیاستهای وزارتخانه این است که تمام اینها را بخش خصوصی تفویض اختیار کند از این رو هر مجموعهای که قابلیت اجرای این کارها را دارد میتواند مشارکت کند. من از همه دعوت میکنم هر فرد یا مجموعهای ایده و برنامه دارد میتواند در این حوزه ورود پیدا کند ما هیچ کاری جز حمایت و تسهیل مشارکت مردم نداریم.
مهندس ضرغامی اضافه کرد: نگاه گردشگری و برندسازی نکته مهمی است که در گردشگری خوراک باید به آن توجه شود. این موضوع بسیار مهم است نکات ظریفی هم دارد حتی بستهبندی هم مهم است اگر در این باره کار علمی و هنرمندانه انجام شود خوراک و غذای هر منطقه میتواند به برند گردشگری آن منطقه و استان تبدیل شود. اکنون به صورت سنتی غذا و خوراک بعضی از استانها برند آنها هستند اما باید بیشتر کار کنیم چرا که ظرفیتهای زیادی برای گسترش این حوزه داریم.
وزیر میراثفرهنگی،گردشگری و صنایعدستی در ادامه گفت: معتقدم خوراک بخش مهمی از میراث ناملموس ما را نشان میدهد. من به همکاران معاونت میراثفرهنگی نیز گفتم در کنار میراث ملموس، میراث ناملموس نیز بسیار اهمیت دارد چرا که میراث ناملموس مثل پندار نیک، گفتار نیک و کردار نیک ریشه در فرهنگ ارزشمند تمدنی ما دارد. ضمن این که توجه به میراث ناملموس و آیینها و برگزاری جشنوارههای مرتبط با میراث ناملموس میتواند به نشاط جامعه و خانوادهها کمک کند. من پیشنهاد دارم هر استان یا شهر هر خوراک، طعام و نوشیدنی که دارد.
او ادامه داد: در گردشگری ارزان قیمت یکی از موضوعاتی که مورد توجه ما قرار دارد، توجه به خوراک است. ما اعتقاد داریم گردشگری حق همه است. بخشی از هزینههای سفر به خوراک سفر برمیگردد از این رو درحال برنامهریزی هستیم تا خوراک ارزان قیمت با حفظ کیفیت برای عموم گردشگران فراهم شود تا شاهد رونق گردشگری ارزان قیمت باشیم.
این مقام مسئول در بخش دیگری از صحبتهای خود به اهمیت بستهبندی در تولید خوراک و غذا و نوشیدنی اشاره کرد و افزود: برای این که در گردشگری خوراک رونق بیشتری کسب کنیم حتما باید به بستهبندی آن توجه داشته باشیم. بسته بندی نامناسب نباید برای خوراک در نظر گرفته شود این ضعف را در صنایعدستی نیز داریم. از این رو برای توسعه و رونق گردشگری خوراک باید به بستهبندی آن توجه ویژه داشته باشیم.
مهندس ضرغامی با اشاره به حضور وزیر آموزش و پرورش در این مراسم افزود: از حضور آقای نوری در این مراسم تشکر میکنم. یکی از موضوعات گردشگری ما گردشگری دانشآموزی است که در این باره برنامههای بسیار خوبی داریم که اجرا خواهند شد.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در پایان صحبتهای خود با قدردانی از همکاری دولت و مجلس در حوزه گردشگری خاطرنشان کرد: خوشبختانه آقای دشتی اردکانی رئیس فراکسیون گردشگری مجلس نیز در مراسم حضور دارد. من از آقای دشتی میخواهم مشخصا در حوزه گردشگری خوراک نیز حمایتهای خود را به کار گیرند تا روز به روز شاهد رونق هرچه بیشتر این حوزه از گردشگری باشیم.