وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: آقای رئیس جمهور در جلسه هفته قبل برای بیمه ۱۰ هزار نفر از فعالان صنایع دستی دستور دادند که دوست داشتیم امروز این خبر بسیار خوب را به این عزیزان فعال صنایع دستی بدهیم.
به گزارش خبرنگار هفتگرد، مهندس سیدعزت الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در جلسه نظارت ستادی رئیس جمهوری از وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: انصافا آقای رئیسی به خاطر دوستی دیرینه ای که با من دارند، با اعتماد کامل با وزارت خانه ما برخورد می کنند و هر گزارش و درخواستی که میشود، همراه و پشتیبان ما بودند و جا دارد از همینجا صمیمانه از ایشان تشکر کنم.
مهندس ضرغامی در ادامه خطاب به رئیس جمهوری، افزود: میانگین حقوق کارمندان این وزارتخانه از همه جا پایین تر است و ان شاء الله به دستور شما این موضوع حل شود.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به حوزه گردشگری، ادامه داد: در حوزه گردشگری فقط ۲۰ میز گردشگری جدی و تخصصی راه افتاده که روز گذشته در همایش گردشگری خوراک در سده نو ۸۰۰ نفر فعالان این حوزه حضور داشتند، این تنها بخشی از آن میزی است که ما راه اندازی کردیم.
مهندس ضرغامی درباره حوزه میراث فرهنگی نیز گفت: یگان حفاظت ما کار خیلی مهمی دارد، اما نه خودرو و نه نیروی واجد شرایط دارد. با این حال با امکاناتی که شما می بینید از بزرگترین گنجینه جمهوری اسلامی حفاظت و صیانت می کنیم.
او با اشاره به مشکلاتی که در حوزه صنایع دستی در این وزارت خانه وجود دارد، گفت: از شما سپاس گزارم که در جلسه هفته قبل برای بیمه ۱۰ هزار نفر از فعالان صنایع دستی دستور دادید و این خبر بسیار خوب را به این عزیزان بدهیم. مُرّ اقتصاد مقاومتی، صنایع دستی است و این امکان از امروز وجود دارد که هر خانه ای کارگاه شود. این همان شعار صنایع دستی ما است و اغلب این افراد خانم و سرپرست خانوار هستند و شایسته نیست اگر مشکلی در رابطه به کارشان داشته باشند.
میراثفرهنگی بهترین ابزار برای انسجام ملی است
ضرغامی ادامه داد: میراث فرهنگی ما بهترین ابزار برای انسجام ملی است. تا به حال دو قطبی ها را تبلیغ کردند. شما امروز دیدید چقدر ریشه های توحیدی و تمدن ارزشمند در گذشته ایران وجود دارد و به قول شهید مطهری ما با این پیشینه درها را باز کردیم و اصلا با سپاه اسلام نجنگیدیم.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: موزه ملی که در سال ۱۳۱۶ راه اندازی شده است، هنوز در خدمت مردم است. این تعداد مخازن و گنجینه ما اینجا انبار شده است که نیازمند نگاه مثبتی است که شما به این حوزه داشتید و از این بابت تشکر می کنم.
او در ادامه نیز گفت: درباره میدان مشق، اگر مصوبه کمیسیون که الان در دولت تصویب شده به سرعت در دولت تصویب شود خدمتی که شما به میراث فرهنگی کردید در طول این ۴۳ سال اصلا قابل قیاس با دیگران نیست و فکر نکنم تا سالهای دور هم کسی بتواند چنین کاری برای میراث فرهنگی کشور انجام دهد.
میدان مشق یک محوطه تاریخی مربوط به دوره قاجار است که در تهران در محدوده بین خیابان امام خمینی و سی تیر واقع شده است. این اثر در تاریخ ۱۲ مهر ۱۳۷۷ با شماره ۲۱۳۰ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این میدان مدت کوتاهی نیز در دوره پهلوی اول به نام باغ ملی خوانده میشد و بعد از آن ساختمانهای دولتی در آن ساخته شد.
ضرغامی عصر روز دوشنبه – ۱۱ مهر ۱۴۰۱ – در حاشیه اختتامیه هفته گردشگری با بیان این که رئیس جمهوری فاصله موزه ملی ایران تا میدان مشق را پیاده بازدید کرد، گفت: اگر چه طرح توسعه موزه ملی قبلا اراده شده است، اما از آنجا که به نتیجه رسیدن طرحهای بزرگ نیازمند اعتبارات و زمان زیادی میبرد از رئیسجمهوری خواستیم دو بنای مهم در میدان مشق به موزه ملی تعلق بگیرد.وزیر میراث فرهنگی توضیح داد: ساختمان شهربانی سابق که حدود ۱۰۰ هزار متر مربع است برای این موضوع اختصاص داده خواهد شد. همچنین قرار است وزارت خارجه نیز به مکان دیگری منتقل شود. این موضوع در کمیسیون دولت تصویب شد. اگر این اتفاق بیافتد تا حد زیادی مسئله موزه ملی حل میشود. رئیسجمهوری قول داد که برای وزارت خارجه ساختمان دیگری فراهم کند و این محل در اختیار موزه ملی قرار خواهد گرفت.