یکی از ویژگیهای فصل پاییز این است که نسبت به سایر فصول سایز از رطوبت کمتری برخوردار است و بیشتر خشک و سرد است. در واقع طبع فصل پاییز سرد و خشک است و طبق توصیههای طب سنتی ایرانی و اسلامی بهتر است با خوردن خوراکیهایی که طبع گرم دارند و خونساز هستند به مقابله با این مشکل برویم. بهترین غذاها و مواد خوراکی فصل پاییز که هم طبع گرمی دارند و هم خون ساز هستند عبارتند از: کدو حلوایی، سیب، شلغم، لبو، انار، تره فرنگی، خرمالو و گریپ فروت، لیمو شیرین، نارنگی و زنجبیل، انواع کلم و هویج.
یک متخصص طب سنتی در خصوص تدابیر فصل پاییز و مصرف غذاهای مناسب این فصل توضیحاتی ارائه کرد.
در فصل پاییز اختلال خواب، اگزما، بیماری پوستی، درد مفاصل، اختلال خلق و…، با پاییز برخی از ما خود را بیشتر نشان میدهد.
وی به غذاهای مضر این فصل اشاره کرد و گفت: مصرف فست فودها، ادویه تند و تیز، ترشیها، بادمجان، عدس، پنیر شور، رب و سسها، چای پر رنگ، شوریها، قهوه، نسکافه، کاکائو غلیظ در پاییز مناسب نیست.
این متخصص طب سنتی اظهار داشت: مصرف غذاهایی مانند تخم مرغ عسلی، شیرینیهای طبیعی از شکر و بادام و پسته، مغزها، انجیر، کشمش و مویز، شیره انگور، زیتون، به، سیب، انار، انگور، گلابی، سبزی خوردن، شلغم، خاکشیر، پرهیز از نوشیدن آب سرد، و دوری جستن از سرمای ابتدای صبح و آخر شب، پوشاندن سر در زمان خواب و پرهیز از خواب روز توصیه میشود.
اختری ادامه داد: خواب با معده پر، خوابیدن در مکانهای سرد توصیه نمیشود و دوری جستن از خشم، اضطراب، پرهیز از انواع خون گیری از جمله فصد و حجامت مگر به تشخیص پزشک، حمام آب نیمه گرم، و چرب کردن بدن با روغن بادام شیرین بعد از آن و مهمتر ورزش روزانه، کافی است که در کنار معاشرت اجتماعی و خوشدلی کردن و غذای مناسب جان و تن شما را ایمن میکند و از تهاجم باد پاییزی در امان نگه می دارد.