به مناسبت روز مهربانی هفت کاری که باعث میشود افراد مهربان به نظر برسند را مرور میکنیم.
هفتگرد- در تقویم جهانی 13 نوامبر مصادف با 21آبان؛ روز مهربانی نام گرفته است. همه ما دوست داریم مورد مهربانی قرار بگیریم غیر از آن با توجه به مقبولیت خصلت مهربانی از این که شخص مهربانی به نظر برسیم؛ لذت میبریم. برای مهربان دیده شدن لازم است در کنار تقویت این خصلت در خودمان از زبان بدنی استفاده کنیم که ما را مهربان به نمایش بگذارد. در این هفتانه؛ هفت ویژگی زبان بدن افراد مهربان را مطرح میکنیم.
1- لبخند زدن
لبخند زدن حرکت زیبایی است که چهره را دلنشینتر؛ روحیه را قویتر و بدن را سالمتر نگه میدارد. لبخند زدن از زمان تولد راهی برای برقرارکردن ارتباط است. وقتی کودک به مرور بزرگتر میشود در مییابد که از لبخند زدن میتوان برای نشان دادن مهربانی بهره برد. شما هم اگر مایلید مهربان به نظر برسید لازم است روی داشتن لبخندی زیبا و شیرین تمرکز کنید.
2- ارتباط چشمی
حتما شنیدهاید که «چشمها دروغ نمیگویند» چشمها عضوی از صورتند که میتوان آنها را دریچهای به درون فرد دانست. مهربانی هم به عنوان عاطفهای انسانی که از عمق جان برمیخیزد؛ قابلیت انتقال از طریق چشمها را دارد. اگر فرد مهربانی هستید که میخواهید این را به دیگران نشان دهید با برقراری ارتباط معقول چشمی به دریچههای روی صورتتان اجازه دهید رو به مهربانی شما باز شوند و آن را به دیگران نشان دهند. برای رسیدن به این هدف نه از نگاه کردن به افراد طفره بروید؛ نه آنقدر خیره شوید که آنان را معذب کنید و خود گستاخ به نظر برسید.
3- وضعیت قرار گرفتن پاهای افراد مهربان
پاها هم علیرغم آنچه ممکن است ما فکر کنیم؛ در شکلگیری زبان بدن نقش دارند. پاهای روی هم افتاده بعضی مواقع ممکن است اعتماد به نفس زیاد یا خودبزرگبینی را منعکس کنند. اگر میخواهید با پاهایتان مهربانی خود را به دیگران نشان دهید آنها را کنار هم بگذارید.
4- وضعیت قرار گرفتن دستها
دستها هم مثل پاها در نشان دادن حس و حال ما به مخاطبمان نقش دارند. دست به سینه بودن نشان میدهد که ما در کنار فرد مقابل احساس راحتی نمیکنیم یا اگر مشغول بحثیم در مقابل او گارد داریم. اگر بناست مهربانی را با کمک دستها نشان دهیم بهتر است آنها را آزاد و رها در کنار بدن قرار دهیم تا به مخاطبمان بگوییم در کنارش احساس راحتی میکنیم.
5- نحوه دست دادن
شکل دست دادن ما با طرف مقابل میتواند حرفهای جالبی درباره مابزند.طرز دست دادن یک شخص خونگرم و دوست داشتنی با کسانی که این ویژگی را ندارند متفاوت است. لمس کردن نوک انگشتان یا شل دست دادن حس خوبی را منتقل نمیکند. با این حساب لازم است دست مخاطبمان را کامل در دست بگیریم و قدری فشار دهیم. اگر با مخاطبمان صمیمی هستیم میتوانیم چند ثانیه دست او را در دست نگه داریم.
6- فاصله با فرد مقابل
نزدیک شدن به طرف مقابل میتواند حس خوبی به او بدهد بنابراین بهتر است هرگز پشت به مخاطبمان ننشینیم و به جای تکیه دادن به صندلی کمی به او نزدیک شویم تا متوجه مهرورزی ما نسبت به خودش بشود.
7- تمرکز داشتن
برای این که مهربانیمان را به طرف مقابل نشان دهیم لازم است توجه خود را معطوف به او کنیم. مخاطب ما نیاز دارد بداند که تمام حواس ما با اوست به همین دلیل بهتر است هنگام صحبت کردن با فردی دیگر از نگاه کردن به اطراف؛ چک کردن گوشی و هر کار دیگری که نشانه بیتوجهی به اوست خودداری کنیم.