نماد سایت پایگاه خبری هفت گرد

شرایط ثبت‌نام منتقدان فیلم در چهل‌ویکمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر آغاز شد

اصحاب رسانه، منتقدان فیلم و نویسندگان سینمایی از امروز دوشنبه ۲٨ آذر می‌توانند برای حضور در سینمای اهالی رسانه در چهل‌ویکمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر ثبت‌نام کنند.

به گزارش هفتگرد به نقل از روابط عمومی چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر، در پی انتشار خبر شرایط ثبت‌نام «اصحاب رسانه» در این دوره جشنواره، شرایط حضور «منتقدان فیلم و نویسندگان سینمایی» با ارائه نمونه اثر نیز اعلام شد.

بر این اساس، بارگذاری سه نمونه یادداشت، تحلیل یا نقد مرتبط با فیلم‌های بخش‌های مختلف جشنواره چهلم فیلم فجر که تا قبل از آذر ماه ۱۴۰۱ به نام متقاضی در یکی از رسانه‌ها منتشر شده باشد، ضروریست.

منتقدان فعال در رسانه‌های دیداری و شنیداری هم می‌توانند لینک اینترنتی سه برنامه خود را ارسال نمایند. میزان حضور در سالن رسانه‌های دوره قبلی جشنواره فیلم فجر، یکی از ملاک‌های ارزیابی درخواست‌ها خواهد بود.

علاقمندان می‌توانند از امروز دوشنبه ۲٨ آذرماه ۱۴۰۱ تا ساعت ۲۴ روز یکشنبه ۴ دی‌ماه ۱۴۰۱ با مراجعه به سامانه جشنواره به آدرس fajrfilmfestival.com ثبت نام و مدارک لازم را بارگذاری کنند.این زمان یک هفته‌ای غیرقابل تمدید است و به تقاضاهایی که بعد از تاریخ مقرر یا خارج از سامانه جشنواره ارسال ‌شود، ترتیب اثر داده نخواهد شد.

تاریخچه جشنواره بین المللی فیلم فجر

جشنوارهٔ فیلم فجر، جایگزینی برای جشنوارهٔ بین‌المللی فیلم تهران بود که تا پیش از انقلاب ۱۳۵۷، با حمایت دفتر مخصوص فرح پهلوی در ایران برگزار می‌شد و در آن فیلم‌های برگزیدهٔ سینمای ایران در کنار آثار سینمای بین‌المللی رقابت می‌کردند. بعد از انقلاب ۱۳۵۷، این جشنواره تعطیل شد و بعد از ۴ سال، جشنوارهٔ فیلم فجر، هم‌زمان با روزهای دههٔ فجر جایگزین آن شد. نخستین دورهٔ جشنوارهٔ فیلم فجر از ۱۲ تا ۲۲ بهمن سال ۱۳۶۱ به دبیری حسین وخشوری برگزار شد.

اولین ویژه‌نامه برای جشنوارهٔ فیلم فجر، در بهمن ماه ۱۳۶۵، توسط ماهنامه سینمایی فیلم منتشر شد و این روند تا به امروز ادامه دارد.

جشنوارهٔ فجر تا سال ۱۳۷۴ فقط به تولیدات سالانهٔ سینمای ایران می‌پرداخت. از سال ۱۳۷۴ جشنواره به صورت بین‌المللی برگزار می‌شود و علاوه بر سینمای ایران، در بخش بین‌الملل به بررسی فیلم‌هایی از سینمای جهان می‌پردازد. در بخش‌های رقابتی این جشنواره، شرکت کنندگان برای کسب جایزهٔ مخصوص که «سیمرغ بلورین» نام دارد با هم رقابت می‌کنند. دیپلم افتخار و لوح زرین از دیگر جوایز این جشنواره هستند. طی سالیان اخیر مسابقه‌های سینمای مستند، فیلم کوتاه و مسابقهٔ مواد تبلیغاتی و اطلاع‌رسانی نیز به بخش‌های سینمای ایران اضافه شده‌است. در ابتدای جشنواره، آیین بزرگداشت یک هنرمند برگزار می‌شود و در انتها هم جوایز ویژه و مردمی به فیلم انتخاب شده با رأی مردم داده می‌شود. بخش بین‌الملل جشنواره از سال ۱۳۹۳ از بخش ملی جدا شد و در اردیبهشت ۱۳۹۴ به‌صورت جداگانه برای اولین دوره به دبیری رضا داد برگزار شد. اما از سال ۱۴۰۱ جشنواره‌های ملی و جهانی فیلم فجر دوباره به‌صورت یکپارچه و واحد برگزار شدند.

خروج از نسخه موبایل