نماد سایت پایگاه خبری هفت گرد

سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر از روز 28 اسفند 1401 آغاز شد

سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر

سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر از روز 28 اسفند 1401  آغاز شد تا گروه بزرگی از هنرمندان عمدتاً جوان طی شش روز روی صحنه حاضر شوند و توانایی‌هایشان را در معرض داوری متخصصین و داوران قرار دهند و برای رسیدن به جوایز این رویداد با هم رقابت کنند.

به گزارش «هفت گرد» دوره سی و هشتم جشنواره موسیقی فجر از روز 28 اسفند 1401 در بخش‌های استان‌ها، پژوهش، رقابتی، جایزه باربد، غیررقابتی (ارکسترال، کلاسیک، ردیف دستگاهی، نواحی، هنرستانهای موسیقی و پاپ)، جشنواره جشنواره‌ها، جایزه ترانه، جایزه موسیقی و رسانه، بخش سرود و بخش بین الملل آغاز شد و تا سوم اسفند 1401 تداوم خواهد داشت. در آغاز این رویداد ارکستر ملی ایران با رهبری همایون رحیمان و خوانندگی امیرحسین سمیعی و علی چراغی اجرا داشت.

در تهران، تالار وحدت در بخش بین الملل و ارکسترال با ۹ اجرا، تالار رودکی در بخش ردیف دستگاهی و مسابقه موسیقی ایران با ۲۳ اجرا، فرهنگسرای نیاوران در بخش بانوان و بخش بین الملل با ۱۱ اجرا و فرهنگسرای ارسباران در بخش سرود و موسیقی نواحی با ۱۹ اجرا میزبان جشنواره هستند. امسال برای اولین بار مجموعه کوشک هنر به سالن‌ها اضافه شده که با ۱۳ برنامه اجراهای موسیقی نواحی در آن سالن برگزار می‌شود. سالن میلاد نمایشگاه بین المللی نیز موسیقی مردمی را با ۱۲ برنامه میزبانی خواهد کرد.

بخش استان ها به طور همزمان در14 استان در حال برگزاری است. گلستان با ۳۴ اجرا، آذربایجان شرقی با 20اجرا، کرمانشاه با 18اجرا، خراسان شمالی با 14اجرا، زنجان ۱۲، هرمزگان ۱۲، جنوب کرمان ۱۱، کهکیلویه بویراحمد ۱۱، مازندران ۸، همدان ۶، بوشهر ۶، البرز۵، لرستان ۵ و گیلان با ۴ اجرای صحنه‌ای میزبان سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر خواهند بود. به گفته بهزاد عبدی دبیر جشنواره موسیقی فجر سی و هشتم، در مجموع 2126 هنرمند اعم از شرکت کننده و موزیسین در این دوره از جشنواره مشارکت دارند.

بخش پژوهش به مدت پنج روز به میزبانی رادیو گفتگو و بصورت زنده برگزار می‌شود و هنرمندان موسیقی و کارشناسان درباره موضوعات حوزه موسیقی به بحث و تبادل نظر خواهند پرداخت.

بخش رقابتی به منظور حضور جریانهای نوین موسیقی و صدا در ایران که در بازنگری صورتهای شنیداری به ایده پردازی واجرا بدون پیش‌داوری مرسوم در ساخت و اجرای موسیقی متداول می پردازد که در این دوره به عنوان جایزه ویژه به جشنواره اضافه گردیده است.

جایزه باربد با هدف معرفی و تقدیر از آثار برگزیده اهالی موسیقی ایران، اعتلای هنر موسیقی و ارتقای سلیقه و فرهنگ شنیداری مخاطبان، صیانت از هویت ملی مبتنی بر آموزه های آیینی و ایرانی، تقویت و حمایت از هنر خلاق به ویژه ایده و اجراهای صدا وموسیقی نسل جوان برگزار می‌شود.

خروج از نسخه موبایل