به گزارش هفتگرد، تحقیقات نشان میدهد که عوامل محیطی مانند انتخاب رژیم غذایی نیز میتوانند تأثیرگذار باشند. در اوایل دهه ۱۹۶۰، محققان متوجه شدند که آمار سرطان در کشورها متفاوت است و مشخص شد که الگوهای خاصی از رژیم غذایی با برخی از انواع سرطان مرتبط هستند.
تأثیر تغذیه در کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه
قطعا ورزش، تاثیر بسزایی دارد، اما مهمتر از آن موادی است که به عنوان “غذا” مصرف می شوند. به نظر می رسد رژیم غذایی سرشار از میوه و سبزیجات نقش یک محافظ را در مقابل پیشرفت سرطان ریه دارد.
اگر سرطان ندارید، به این غذاها و مواد مغذی روی آورید که خطر ابتلا به سرطان ریه را کاهش دهید. آنها که هم اکنون به سرطان ریه دچارند باید دست به کار شوند. مواد مغذی که احتمالا به پیشگیری از سرطان ریه کمک می کنند ممکن است باز هم موثر باشند. در واقع بعضی از درمانها برای سرطان ریه می تواند خطر پیشرفت عود سرطان را افزایش دهند.
سیب
یک بررسی جامع انتشار یافته نشان می دهد دریافت که مصرف فلاونوئیدها در رژیم غذایی که در سیبها به وفور وجود دارد خطر ابتلا به سرطان ریه را پایین میآورد.
مصرف کل فلاونوئیدها، فلاونول ها، فلاوون و فلانونها و همچنین فورانولهای کورستین و کومپفرل به طور قابل توجهی با کاهش خطر ابتلا به سرطان های مرتبط با سیگار کشیدن ارتباط دارد. یکی از این ترکیبات فلاوانونس نام دارد، که به خصوص برای آن دسته از افرادی که هیچگاه سیگار نکشیده اند خطر ابتلا را کاهش می دهد.
این ترکیبات به خصوص در پوست سیب نیز فراوان است. بنابراین اگر تا به حالا پوست سیب را جدا میکردید، از این پس کارد یا پوست کن را کنار بگذارید. اگر دوست دارید آب سیب بنوشید، حتما سیب را بدون پوست گرفتن در آب میوه گیری بریزد.
اضافه کردن یک سیب به رژیم غذایی می تواند ما را از خطر ابتلا به بیماری سرطان دور کند.
فلفل قرمز
فلفل دلمه ای قرمز و همچنین فلفل قرمز تند،دارای نوعی ماده شیمیایی به نام کپسایسین است که این ماده غذا را کمی تند میکند.
مشخص شدکه کپسایسین رشد سرطان ریه را در موش های صحرایی، که در معرض مادهی شیمیایی سرطان زا قرار داشته اند را سرکوب کرده است.
کپسایسین ممکن است به واسطهی آپوپتوز این کار را انجام دهند. آپوپتوز به معنای مرگ طبیعی سلول است، قبل از اینکه بتوانند تقسیم و تبدیل به تومور سرطانی شوند.
با اینکه نمی توانیم مطالعات بر روی موش صحرایی را بر روی انسان انجام دهیم، اما می توانیم توصیه کنیم به غذاهای خود قدری فلفل قرمز و فلفل دلمه ای قرمز اضافه کنید.
جوانه گندم
ارزش غذایی و دارویی جوانه گندم صدها برابر بیشتر از خود دانه گندم است. جوانه گندم با داشتن انواع ویتامینها مانند ویتامین a و مواد معدنی مورد نیاز بدن همچون منیزیم، پتاسیم، سلنیوم، توانسته در ردیف بهترین و سالم ترین غذاهای انسان جای گیرد. سبزه و جوانه گندم در درمان ریزش مو و رفع شوره سر، به تاخیر انداختن پیری، پیشگیری از توسعه سرطان در بدن تاثیرگذار است و سبب آرامش اعصاب و روان، تنظیم فشار، قند و چربی خون و رفع کم خوبی میشود.
امروزه دانشمندان در حال بررسی درمانهای ضد سرطانی با استفاده از مواد فعال زیستی میباشند که از جمله آنها میتوان پروتئینهای هیدرولیز شده و پپتیدهای زیست فعال با خواص درمانی زیاد و اثرات جانبی کمتر را بیان کرد. در این مطالعه برای اولین بار، اثر سیتوتوکسیکی پروتئینهای هیدرولیز شده جوانه گندم به دست آمده از آنزیمهای پپسین، آلکالاز و پروتئیناز K بر روی رده سلولی A۵۴۹ مورد بررسی قرار گرفت. نتایج مطالعات حاکی از آن بود که که هیدرولیزات پروتئین جوانه گندم میتواند منبع مناسبی از پپتیدهای ضد سرطان باشد و به عنوان جایگزینی برای درمانهای رایج سرطان مورد استفاده قرار بگیرند.
ماهی
مصرف ماهی می تواند نقش پیشگیری در مقابل پیشرفت سرطان ریه داشته باشد. مطالعات انجام شده تا سال ۲۰۱۲ مشخص کرده است که مصرف زیاد ماهی با کاهش چشمگیر خطر ابتلا به سرطان ریه همراه بوده است. البته کاهش خطر سرطان ریه تنها مزیت اسید چرب امگا در ماهی نیست. بلکه این ماده به کاهش خطر بیماریهای قلبی، فشار خون بالا و سکته نیز کمک میکند. در واقع، مزیت مواد دارای امگا۳ درحفظ سلامتی تا آنجاست که توصیه میشود که افراد برای جلوگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی هفتهای دو بار ماهی بخورند.
سیر
اخیراً، در یک بررسی در چین نشان داده شده است افرادی که در هفته دویا چند بار سیر خام مصرف میکنند خطر ابتلا به سرطان ریه در آنها ۴۴ درصد کاهش یافته است.
ممکن است راز این کار ممکن است در مصرف سیر بصورت خام باشد، زیرا ترکیب سولفید گوگرد، که گمان میرود باعث این اثر سودمند ضد سرطانی است، به میزان زیادی با پخت و پز یا حتی زمانی که از آن ترشی درست می شود کاهش مییابد.
زمانی که سیر را خرد میکنید، قبل از اینکه آن را به غذای خود اضافه کنید یا در روغن سرخ کنید، به مدت ۱۰ دقیقه آن را در هوای آزاد قرار دهید، این کار باعث میشود واکنشهای شیمیایی در این مدت زمان فعالیت های پیشگیری از سرطان سیر را افزایش دهد. سیر در درمان فشار خون بالا، کاهش کلسترول و حتی از بین بردن سرما خوردگی بسیار موثر است.
زردچوبه
ادویه زردچوبه حاوی کورکومین است. نتایج تحقیقات اخیر نشان میدهد که تومورهای سرطانی شبکهای از رگهای خونی دارند که از آنها تغذیه میکنند. کورکومین میتواند علیه این رگهای خونی عمل کند و اساسا سلولهای سرطانی را تا حد مرگ خفه کند. زردچوبه با طعم ملایم و دلپذیر خود یک راه خوشمزه برای پیشگیری از سرطان محسوب میشود.
این ادویه میتواند به عنوان ادویه مرغ یا حتی سبزیجات مورد استفاده قرار گیرد. یک یا دو قاشق چای خوری نیز میتواند به سوپها، سسها، یا خورشتها اضافه شود. زردچوبه دارای خواص قدرتمند ضدالتهابی بوده و یک آنتیاکسیدان قوی است .به همین جهت میتواند ریسک ابتلا به سرطان و یا پس از ابتلا سرعت رشد تومورها را کاهش دهد. محققان آمریکایی تأکید میکنند، زردچوبه میتواند داروی مؤثر برای درمان سرطان باشد و به جنگ با تومورها برود.
دارچین
مطالعات نشان میدهد که اجزای شیمیایی دارچین اثرات ضد توموری دارد. مشتقات اسید سینامیک میتوانند رشد سلولهای سرطانی ریه، سلولهای سرطان سینه را مهار کنند. شواهد نشان میدهد که دارچین به عنوان یک عامل درمانی در سلولهای سرطانی، اثرات ضد سرطانی دارد.
با رعایت چندین اقدام ساده و تغییر در سبک زندگی خود، میتوانید خطر ابتلا به این بیماری را کاهش دهید:
- کنترل مصرف دخانیات
- اجتناب از عوامل آلودگی هوا
- ورزش و فعالیت بدنی
- تغذیه سالم
- محدود کردن مواجهه شدن با آلایندههای محیطی
- ارتقاء بهداشت دهان و دندان