نماد سایت پایگاه خبری هفت گرد

ثبت بیش از ۱۴ هزار چند قلوزایی طی ۹ ماه در کشور

مرکز رصد جمعیت کشور سازمان ثبت احوال از ثبت بیش از ۱۴ هزار رویداد ولادت حاصل از چند قلوزایی در ۹ ماهه سال ۱۴۰۳ درکشور خبر داد.

به گزارش هفت‌گرد، بر اساس آمار مرکز رصد جمعیت کشور سازمان ثبت احوال، در ۹ ماهه سال ۱۴۰۳ تعداد ۱۴ هزار و ۹۰ رویداد چندقلوزایی در کشور به ثبت رسیده است.

بر اساس گزارش سازمان ثبت احوال کشور، تعداد ۱۳ هزار و ۵۶۵ رویداد دوقلو، ۵۰۴ رویداد سه قلو، ۱۹ رویداد چهار قلو وتعداد ۲ رویداد پنج قلو بوده است.

تعداد ۲۸ هزار و ۷۲۸ ولادت یعنی حدود ۴ درصد از ولادت‌های ثبت شده در نه ماهه سال ۱۴۰۳ مربوط به چند قلوزایی است که استان‌های تهران با ۲ هزار و ۱۲۷ چندقلو، خوزستان با هزار و ۲۰۷ چندقلو و خراسان رضوی  با هزار و ۱۸۶ چندقلو بیشترین تعداد چندقلوزایی را در کشور به خود اختصاص داده‌اند.

همچنین بر اساس این گزارش در ۹ ماهه سال ۱۴۰۳ تعداد ۷۳۴ هزار و ۲۴۹ ولادت در کشور به ثبت رسیده است که بیشترین تعداد ولادت‌ها مربوط به استان تهران با ۸۹ هزار و ۳۲۵ نوزاد و کمترین آن مربوط به استان ایلام با  ۴ هزار و ۹۶۳ نوزاد بوده است.

ثبت احوال بصورت یکپارچه و منسجم در جهان مربوط به قرن نوزدهم میلادی است. در ایران همزمان با نوسازی و مدرنیزاسیون و نیاز به شناسایی اتباع جهت ایجاد ارتش منظم، اخذ مالیات و… تاسیس ثبت احوال در دستور کار قرارگرفت از این رو در جلسه مورخه 30 آذر ماه 1297 هجری شمسی به تصویب هیات وزیران رسید و با صدور اولین شناسنامه برای دختری به نام فاطمه ایرانی در تاریخ 3 دیماه 1297 در تهران فعالیت خود را آغاز کرد.

تا قبل از سال 1295 هجری شمسی ثبت وقایع حیاتی از جمله ولادت و وفات براساس اعتقادات مذهبی و سنت های رایج در کشور، با نگارش نام و تاریخ ولادت مولود در پشت جلد کتب مقدس از جمله قرآن مجید به عمل می آمد و از افراد متوفی نیز جزء نام و تاریخ وفات آنان که بر روی سنگ قبر ایشان نگاشته می شد اثری مشاهده نمی گردید. . به تدریج فکر تشکیل سازمان متولی ثبت ولادت و وفات و نیز صدور شناسنامه برای اتباع کشور قوت گرفت. ابتدا سندی مشتمل بر 41 ماده در سال 1297 هجری شمسی به تصویب هیات وزیران رسید و اداره ای تحت عنوان اداره سجل احوال در وزارت داخله (کشور) وقت به وجود آمد؛
پس ازاین دوره اولین قانون ثبت احوال مشتمل بر 35 ماده در خرداد سال 1304 هجری شمسی در مجلس شورای ملی وقت تصویب شد. براساس این قانون مقرر گردید کلیه اتباع ایرانی در داخل و خارج از کشور باید دارای شناسنامه باشند.

خروج از نسخه موبایل