تأمین 10 هزار دستگاه اتوبوس جهت تقویت سامانههای اتوبوسرانی شهری سراسر کشور
سردبیر
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور و رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور گفت: وزارت کشور در راستای تحقق برنامه تأمین ۱۰ هزار دستگاه اتوبوس جهت تقویت سامانههای اتوبوسرانی شهری سراسر کشور، در گام نخست قرارداد تأمین دو هزار دستگاه اتوبوس را با یک خودرو ساز داخلی در اواخر سال گذشته منعقد نمود.
به گزارش پایگاه خبری هفت گرد از روابط عمومی سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور، مهدی جمالی نژاد با بیان مطلب فوق افزود: با تلاشهای صورت گرفته در این زمینه، مرحله اول اجرایی شدن این قرارداد با تحویل 40 دستگاه اتوبوس به 11 شهرداری کشور به زودی عملیاتی می شود و سایر اتوبوسها نیز تا پایان سال جاری تولید و به شهرداریهای مشمول، که به طور عمده مراکز استانها هستند، تحویل خواهد گردید.
وی ادامه داد: در این طرح، 80 درصد هزینه تأمین اتوبوس ها بر عهده دولت و 20درصد آن برعهده شهرداری ها خواهد بود.
وی اضافه کرد: مقدمات انعقاد قرارداد سایر ناوگان مورد نیاز نیز در مراحل نهایی بوده که به محض اتمام فرایند آن، مراتب اطلاع رسانی خواهد شد.
جمالی نژاد همچنین عنوان کرد: مقدمات انعقاد تفاهم نامه احداث چند سامانه اتوبوس برقی در کلانشهرهای کشور مهیا شده تا از طریق سرمایه گذاری بخش خصوصی و حمایت دولت و به ویژه منابع حاصل از صرفه جویی سوخت، منجر به عملیاتی شدن آن در چند کلانشهر کشور به خصوص تهران شود.
وی افزود: پیش ازین نیز در پایان سال گذشته 1600 میلیارد ریال از اعتبارات وزارت کشور برای احداث سامانه اتوبوس برقی در حدفاصل میدان بهارستان-جمهوری در شهر تهران به شهرداری پایتخت پرداخت شده که عملیات مقدماتی آن در حال اجراست.
وی اضافه کرد: در این راستا مقدمات انعقاد قرارداد حدود 200 دستگاه اتوبوس برقی برای کلانشهرهای آلوده کشور در دست اقدام بوده که به محض اتمام فرایند آن، مراتب اطلاع رسانی خواهد شد.
جمالی نژاد همچنین اظهار کرد: در راستای حفظ کمیت و کیفیت موجود ناوگان اتوبوسرانی شهری کشور نیز، طرح بازسازی اتوبوس های فرسوده شهری کشور در دستور کار قرار گرفته که از ابتدای دولت تاکنون بالغ بر 1500 میلیارد ریال کمک بلاعوض برای بازسازی بیش از 500 دستگاه اتوبوس شهری در بیش از 100 شهر کشور به شهرداریهای مشمول توسط وزارت کشور پرداخت شده است.
وی یادآور شد: این امر با رویکرد حمایت از بهره برداران بخش خصوصی و به منظور بازسازی اساسی ناوگان در دستور کار قرار گرفته است.
معاون عمرانی وزیر کشور همچنین از برنامه ریزی های صورت گرفته برای نوسازی ۱۰ هزار تاکسی فرسوده در سال جاری خبر داد.
جمالی نژاد اضافه کرد: در هماهنگی با وزارت نفت قرار است از یارانه های ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر در حوزه نوسازی ناوگان تاکسیرانی استفاده شود.