کنشگر و پژوهشگر میراث فرهنگی در سیراف معتقد است “طرح استفاده بهینه از اشیای قیمتی” که از سوی مجلس شورای اسلامی مطرح شده غیرکارشناسی است و نمایندگان بدون تفکر علمی آن را مطرح کردهاند که زمینهساز قاچاق و تاراج میراث ایران خواهد بود.
به گزارش هفتگرد، محمد کنگانی در مورد اظهارات طرح استفاده بهینه از اشیای قیمتی که از سوی نمایندگان مجلس مطرح شده و بسیاری از نهادهای مسئول مانند وزارت میراث فرهنگی و گردشگری هم با آن موافق هستند، اعلام کرد از آنجایی که هر طرح و لایحهای که در ایران تصویب شود خلاف آن انجام میشود باید گفت این طرح هم از این قاعده مستثنی نخواهد بود. این طرح اساسا غیرکارشناسی بوده و تنها مجوزی برای قاچاق اشیا قیمتی خواهد بود.
فعالیت و اظهار نظر فعالان و کنشگران میراث فرهنگی در فضای مجازی، نوشتن نقد و انتشار آن و همچنین دیدارهای رسمی با نمایندگان و مسئولان و ایجاد موج خبری از جمله مواردی هستند که کنگانی در مورد لغو این طرح از آنها نام برد.
کنگانی اعلام کرد عبدالکریم جمیری و شیخ موسی احمدی از جمله نمایندگان استان بوشهر بودند که در دیدار با محمد کنگانی و محمداسماعیل اسماعیلی جلودار، رییس انجمن باستان شناسی، در مورد لغو این طرح در مجلس قول مساعد دادهاند.
این دو نماینده از جمله موافقان و امضا کنندگان طرح استفاده بهینه از اشیای قیمتی در مجلس بودهاند.
مدیرعامل موسسه گردشگری سیراف پارس موزه تاکید کرد ایران جزو کشورهایی است که میراث غنی دارد که باعث اهمیت و اعتبار جهانی آن میشود بنابراین باید از این میراث به خوبی نگهداری کرد و نباید آنها را به حراج گذاشت.
محمد کنگانی از جمله کنشگران و پژوهشگران میراث فرهنگی است که برای ثبت رکورد جهانی بیشترین امضا بر روی ماسه در روستای تمبک (عینات) تلاش کرد. این اقدام با حضور مشاور گینس برگزار شده بود. ثبت جهانی این رکورد ۲۵۰ امضا بود، اما با اقدامات خوب مسئولین اجرایی و سمن ها،حدودا ۵۰۰ امضا بر روی ماسه به ثبت رسید. به گفته کنگانی همکاری و اتحاد مردم جنوب موجب این اتفاق شد. به گفته او پیگیر ثبت جهانی بندر سیراف هم هستیم.
بندر سیراف از قدیمیترین بنادر ایران است. در زمان تجارت راه آبی ابریشم این بندر نقش به سزایی در بازرگانی بینالمللی داشته است.پایان