پژوهشگران در بررسیهای خود مکانیسمی را شناسایی کردهاند که در از دست رفتن حافظه افراد مسن نقش دارد.
به گزارش هفتگرد، محققان دانشگاه جانز هاپکینز (JHU) در آزمایش های خود روی موشها، موفق به کشف مکانیسمی در مغز شدند که در از دست دادن حافظه در اثر افزایش سن نقش دارد. این بررسی، عملکرد مغزهای پیر را نشان میدهد و میتواند درک عمیقتری را در مورد بروز بیماری آلزایمر و اختلالات مشابه آن در انسان ارائه دهد.
جیمز کنیریم (James Knierim)، از محققان دانشگاه جانز هاپکینز در این رابطه گفت: ما در حال تلاش برای درک کردن حافظه طبیعی هستیم و اینکه چرا بخشی از مغز به نام هیپوکامپ برای حافظه طبیعی، بسیار حیاتی است. بسیاری از اختلالات حافظه، با مشکلی در این ناحیه همراه هستند.
دانشمندان حوزه علوم اعصاب میدانند که نورونهای هیپوکامپ، مسئول دو عملکرد مکمل در حافظه به نام جداسازی الگو و تکمیل الگو هستند. این عملکردها در یک شیب موجود در ناحیه کوچکی از هیپوکامپ به نام “CA۳” انجام میشوند.
هنگامی که این عملکردها از تعادل خارج میشوند، حافظه به اختلال دچار میشود و علائمی مانند فراموشی یا تکرار را ایجاد میکند. پژوهشگران دانشگاه جانز هاپکینز کشف کردند که با افزایش سن مغز، این عدم تعادل ممکن است به دلیل ناپدید شدن شیب CA۳ ایجاد شود.