نماد سایت پایگاه خبری هفت گرد

تنها حفاظت دولتی جواب نمی‌دهد، باید به سمت مشارکت مردمی برویم

اکبری

معاون محیط‌ زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه حفاظت دولتی در هیچ کجای دنیا به تنهایی جواب نمی‌دهد، گفت: ما باید در بحث حفاظت از حیات‌وحش به سمت مشارکت مردمی برویم.

به گزارش هفت‌گرد به نقل از روابط عمومی سازمان حفاظت محیط‌زیست، حسن اکبری در مراسم گرامیداشت روز جهانی تنوع زیستی که صبح امروز در سالن همایش‌های بین‌المللی شهدای محیط‌زیست برگزار شد، با اشاره به تنوع بی‌نظیر گونه‌های گیاهی و جانوری در کشور، اظهار کرد: ما از نظر تنوع گیاهی و جانوری در خاورمیانه رتبه اول را داریم.

وی افزود: نزدیک یک چهارم گونه‌های گیاهی ما اندمیک هستند.

معاون محیط‌زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست، تصریح کرد: 128 گونه جانوری و مهره‌دار ما درمعرض خطر انقراض هستند.

 اکبری با بیان اینکه 30 میلیون هکتار از اراضی کشور تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست است، گفت: 280 هزارهکتار از عرصه کشور تحت نظر بخش خصوصی اداره می‌شود که هر چند در مقایسه با سهم دولت بسیار کم است اما تاثیرگذاری بالایی در بحث حفاظت دارد.

وی متذکر شد: تمام حفاظت در کشور ما دولتی است و حفاظت دولتی در هیچ کجای دنیا به تنهایی جواب نمی‌دهد. ما باید در بحث حفاظت به سمت مشارکت مردمی برویم.

معاون محیط‌زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست، خاطرنشان کرد: از 128 گونه جانوری موجود، برای 19 گونه برنامه عمل تدوین شده است که متاسفانه برای اجرای این برنامه‌ها اعتبار کافی در اختیار نداریم.

وی با بیان اینکه متنوع‌ترین مرجع نمونه علمی را درسازمان حفاظت محیط زیست داریم، به وجود 7 نمونه رکورد در موزه ملی پردیسان اشاره کرد.

 اکبری با اشاره به سرشماری سالانه 1.5 تا 2 میلیون قطعه پرنده در تالاب‌های کشور، گفت: بیش از 700 راس حیات وحش در مراکز تکثیر در اسارت نگهداری می‌شوند.

وی در ادامه گفت: یکی از چالش‌های ما در حفظ تنوع زیستی، خسارت حیات وحش به مزارع و دام‌ها است چراکه برای این منظور باید مشارکت جوامع محلی را داشته باشیم و وقتی دامدار از حیات‌وحش آسیب ببیند، دیگر مشارکت لازم را به عمل نمی‌آورد. متاسفانه این خسارت‌ها هنوز تحت پوشش بیمه قرار نگرفته و این یکی از چالش‌های ما است.

معاون محیط‌زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط‌زیست با ابراز نگرانی از افزایش بیماری‌های حیات وحش، متذکر شد: پارسال 10 کانون پی پی آر در کشور شناسایی شد. بنابراین سازمان دامپزشکی باید برای کنترل این بیماری‌ها فکری کند.

  وی در ادامه با اشاره به چالش‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست در حفاظت از حیات‌وحش، گفت: ما برای کل کشور کمتر از 300 محیط‌بان داریم. همچنین 500 پاسگاه در سراسر کشور داریم که اینها نیازهای اساسی دارند.

اکبری با تاکید بر کمبود شدید خودرو و وسایل موتوری برای حفظ حیات‌وحش، تصریح کرد: در حال حاضر تعداد زیادی سلاح و فشنگ در اختیار مردم قرار گرفته که برای بحث حفاظت مشکلاتی را به وجود آورده است.

معاون محیط‌زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه تغییر اقلیم و خشکسالی‌های مستمر، رویشگاه‌های ما را به شدت متاثر کرده است، خاطرنشان کرد: تقریبا در تمام مناطق آزاد، دیگر چیزی به اسم زیستگاه مناسب نداریم چرا که اکثراً تحلیل رفته‌اند.

وی افزود: اینکه تلاش‌های ما برای جلوگیری از انقراض یوز نتیجه نمی‌دهد به این دلیل است که زیستگاهی برای ما باقی نمانده است.
به گفته اکبری، با ضوابط فعلی برای جلوگیری از تخریب زیستگاه‌ها، ابزار کافی در اختیار نداریم.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست در پایان یادآور شد:  سالانه بین 1500 تا 2000 لاشه پستاندار وحشی از شکارچیان غیر مجاز کشف می‌شود.

خروج از نسخه موبایل