توهین و ارتکاب به آزار و بخصوص آزار کلامی قوانین سختی دارد در امارات دارد و همه شهروندان موظف هستند آن را رعایت کنند. مجازات آزار کلامی و توهین در امارات میتواند منجر به زندانی شدن فرد هم منجر شود.
به گزارش هفتگرد، امارات به عنوان یک کشور اسلامی که بر قواعد دینی که در حاکمیت آن هم وجود دارد پایبند است. اجرای همه قوانین و تابعیت از آن در این کشور لازم الاجراست. دادگاه و اداره پلیس به طور جدی این موضوع را پیگیری میکنند.
در امارات، هیچ کس حق توهین به همسر خود و تحقیر او را ندارد. بنابراین همسر میتواند در این شرایط شکایت کند و پرونده تشکیل دهد. در صورتی که توهین به همسر در حضور دیگران انجام شده باشد به یک شاهد نیاز است. پس از دریافت شکایت پلیس فرد را به ایستگاه پلیس فرا میخواند تا بیاناتش را گوش کند و راجع به عواقب آزار کلامی هشدار دهد.
تشکیل پرونده برای خشونت و آزار کلامی نسبت به همسر در امارات از طریق قانون کیفری قابل پیگیری است که قانون وضعیت شخصی نام دارد. براساس این قانون همسر باید به دادگاه وضعیت شخصی مراجعه کرده تا یک پرونده در بخش مشاوره خانواده برای او تشکیل شود. دادگاه میتواند با شوهر گفتوگو و او را از آزار کلامی منع کند.
بطور کلی بد رفتاری با اشخاص بصورت کلامی که لحنی توهینآمیز داشته باشد چه در حضور دیگران و چه بصورت تلفنی در امارات جرم محسوب میشود. مجازات این جرم هم در بیشترین حالت شش ماه بازداشت و یا جریمه حداکثر پنچ هزار درهمی در پی دارد.
ارتکاب به این جرم (رفتار توهینآمیز) در صورتی که هیچ شخص سومی حاضر نباشد یا توهین از طریق نامه و روشهای مشابه انجام شده باشد تنها جریمه حداکثر پنج هزار درهمی دارد.
امارات کمترین میزان آمار رفتار خشونت آمیز و توهین به همسر را در بین کشورهای منطقه دارد. براساس آمار منتشر شده، در سال 2021 میزان رفتار خشونت آمیز و توهین به همسر 20 درصد کاهش داشته است. این آمار از سوی یک مقام ارشد در بنیاد حمایت از زنان و کودکان (WCPF) منتشر شده است.
نوامبر 2009 (8 آبان ماه 1388) آماری از میزان رفتار خشونت آمیز و توهین به همسر در امارات منتشر شد. در این آمار تنها 84 مورد رفتار توهینآمیز به همسر درج شده بود.