روز جهانی لاکپشت 2022 با شعار دوستی و شناخت آنها در جهان جشن گرفته میشود.
به گزارش هفتگرد، 23 مِی روز جهانی لاک پشتهاست. لاکپشتها نقش مهمی در نقش مهمی در طراحی اکولوژیکی زمین دارند. با این حال برخی از گونههای لاکپشتها در معرض انقراض قرار دارد. شعار امسال روز جهانی لاکپشت امسال “شله بریت” است. به این معنا که «همه لاکپشتها را دوست دارند و نجات میدهند».
نامگذاری روزی برای لاکپشتها و جشن گرفتن این روز بهمنظور افزایش آگاهی برای کمک به زنده ماندن و رشد لاک پشتها در زیستگاه طبیعیشان است. هدف اصلی این روز همچنین آموزش مردم در مورد کارهایی است که باید برای محافظت از زیستگاه لاکپشتها انجام شود.
این روز ویژه توسط سازمان غیرانتفاعی نجات لاکپشت آمریکایی (ATR) در سال 1990 تأسیس شد. در این روز، گروهها و جوامع وابسته به سازمان گرد هم میآیند تا روز جهانی لاک پشت را جشن بگیرند. در این سازمان، تمام گونههای لاک پشتها، لاکپشتهای آسیبپذیر، در خطر انقراض یا به شدت در معرض خطر، نجات یافته و بازپروری میشوند. از زمان تأسیس، ATR از حدود چهار لاکپشت تحت مراقبت این سازمان یودهاند. آنها همچنین در ارائه اطلاعات به افراد مبتلا به لاکپشتهای بیمار، نادیده گرفته شده یا رها شده، کمک میکنند.
رهاسازی 300 لاک پشت به بهانه رودخانه
در آستانه روز جهانی لاکپشت، 300 لاک پشت در رودخانه چمبال در اوتار پرادش رهاسازی شدند. این کار با همکاری اداره جنگل اوتار پرادش برای حفاظت از دو گونه لاکپشت در معرض خطر انقراض آب شیرین در منطقه چامبال انجام شده است. لاک پشت سقف دار با تاج قرمز و لاک پشت سقفی سه راه گونههای درحال انقراضی بودند که در رودخانه رها شدند. به گفته آرونیما سینگ، افسر پروژه، TSA هند، لانه لاکپشتها در جوجهکشیها در امتداد سواحل رودخانه ذخیره میشوند تا از آنها در برابر شکارچیان محافظت کنند.پایان/ح