فرشهای عاری از باکتری با استفاده از فنآوری نانو توسط محققان یک شرکت دانش بنیان به تولید رسید.
به گزارش هفتگرد، به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، یکی از دغدغههای تولیدکنندگان فرش، تامین همه نیازهای مصرفکنندگان و افزایش کیفیت محصولات تولیدی است.
فرش از جمله اقلامی است که به دلیل نفوذ باکتری در آن می تواند به بروز حساسیت و آلرژی منجر شود به خصوص پس از شست و شو و رطوبتی که به آن نفوذ میکند؛ اما صنعتگران با کمک فناوری نانو این چالش را رفع و با کمک فناوری نانو، فرش ضدباکتری تولید کردند.
استفاده از خاصیت ضدمیکروبی و طبیعی نانو ذرات نقره در تولید و بافت فرش به دلیل برخورداری از خواص مهمی چون ضدقارچ، ضدبو و ضدحساسیت بودن، برای بیماران و افراد دارای حساسیتهای پوستی، چشمی و تنفسی بسیار مفید است و به دلیل تماس مستمر کودکان و افراد خانواده با فرش، سطح سلامتی افراد جامعه را افزایش میدهد.
میکروبها، باکتریها و میکروارگانیسمها مانند کورینه باکتریوم گزروزیس، از دلایل اصلی ایجاد بیماریها، عفونتها و ایجاد بوی بد در فرش هستند؛ شرکتی دانشبنیان با استفاده از خاصیت ضدمیکروبی نقره اقدام به تولید فرشهای آنتی باکتریال کرده است که ضدباکتری و ضدبو است و با استفاده از آن باکتریها قابلیت تکثیر خود را از دست میدهند و در نتیجه با ثبات بالای مواد آنتیباکتریال بر روی این فرش مانع از رشد باکتریها و بوگرفتگی فرش میشود.
فرشها به دلیل پرز دار بودن محل مناسبی برای رشد و نمو قارچ ها، انگلها، باکتریها، کپکها و میکرو ارگانیسمهای مضر هستند. به همین دلیل فرشهایی با خاصیت ضد میکروب به بازار عرضه شده است که میتواند از رشد و نمو اینگونه موجودات که عامل اصلی ابتلا به آسم و آلرژی هستند جلوگیری کند.
اکنون این فرشها توسط محققان در یک شرکت دانشبنیان تولید میشود.