به دلیل بار عظیمی که شیوع کووید-۱۹ بر سلامت جهانی وارد کرده است، شناسایی عواملی که باعث شدت گرفتن این بیماری میشود، اهمیت زیادی دارد.
به گزارش هفتگرد، به نقل از ایسنا جمعی از پژوهشگران دانشگاههای کانادا و ایالات متحده آمریکا تاثیر قرار گرفتن طولانیمدت در معرض آلودگی هوا را بر شدت بیماری کووید-۱۹ بررسی کردند.
بررسیهای یک مطالعه در خصوص ارتباط بین مواجهه طولانیمدت آلودگی هوا و شدت کووید-۱۹ در کانادا نشان داد، افرادی که در مناطقی با سطوح بالای ذرات کوچکتر از ۲.۵ میکرون و ازن زندگی میکنند، بیشتر در معرض پیامدهای شدید کووید-۱۹ مانند بستری و مرگ قرار دارند. با توجه به اینکه کانادا یکی از کشورهای با بهترین کیفیت هواست، یافتههای این مطالعه قابل توجه است.
در این تحقیق ارتباط بین مواجهه طولانیمدت با ذرات ریز کوچکتر از ۲.۵ میکرون، دی اکسید نیتروژن (NO۲)، اُزن سطح زمین(O۳)و خطر بستری در بیمارستان و بخش مراقبتهای ویژه (ICU) و مرگ به خاطر کووید-۱۹ بررسی شد.
پژوهشگران در این مطالعه بیش از ۱۵۰ هزار بیمار بالای ۲۰ سال مبتلا به کووید-۱۹ را که در یک مرکز در استان اُنتاریو کانادا در سال ۲۰۲۰ بستری بودند، مورد مطالعه قرار دادند و با بررسی محل سکونت این بیماران بین سالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹، میزان مواجهه طولانیمدت آنها را با هر کدام از آلایندهها بررسی کردند.
بررسیهای این مطالعه نشان داد که خطر بستری در بیمارستان، با مواجهه طولانیمدت با ذرات کوچکتر از ۲.۵ میکرون و اُزن مرتبط است. همچنین افزایش خطر مرگ ناشی از کووید-۱۹ نیز با مواجهه طولانیمدت با اُزن ارتباط دارد. ذرات کوچکتر از ۲.۵ میکرون ذراتی هستند که میتوانند به دلیل اندازه کوچک خود به ریهها نفوذ کنند و وارد جریان خون شوند.
قویترین ارتباط در این مطالعه مربوط به آلاینده اُزن سطح زمین بود. در این مطالعه مشاهده شد که افرادی که در مکانهایی با سطوح بالاتر این آلاینده زندگی میکردند، احتمال بیشتری داشت که در بیمارستان و بخش مراقبتهای ویژه بستری شوند و حتی پس از تشخیص کووید-۱۹ جان خود را از دست بدهند. همچنین سطوح بالاتر ذرات کوچکتر از ۲.۵ میکرون نیز با خطر بالاتر بستری در بیمارستان و بخش مراقبتهای ویژه مرتبط بود.
پژوهشگران این مطالعه تاکید میکنند که این آلایندهها احتمالاً تنها آلایندههایی که نیستند که میتوانند بر شدت بیماری تاثیر بگذارند. چرا که آلودگی هوا ترکیبی از صدها گاز و ذرات مختلف است که بسیاری از آنها میتوانند عملکرد قلب و عروق و ریه افراد را با مشکل مواجه کنند./ف