راهحل نخبگان برای حذف یک آلاینده خطرناک صنعتی
یک شرکت دانش بنیان موفق شد با روشی آسان و مقرون به صرفه، آمونیاک را از پسابهای صنعتی حذف کند.
به گزارش هفتگرد، صنایع نفت و گاز خصوصاً پتروشیمی ذاتاً جزء آلودهکننده محیط زیست هستند و انواع آلایندههای بسیار خطرناک را وارد هوا ،آب و خاک میکنند. در این میان آمونیاک جزء خطرناکترین موادشیمیایی موجود در پسآبها محسوب میشود که توسط پالایشگاههای پتروشیمی بدون تصفیه وارد آب دریا میشوند و علاوه بر آلودگیهای شدید محیط زیستی، باعث به خطر افتادن جان آبزیان و مرگ آنها میشود. علاوه براین در طولانی مدت باعث به خطر افتادن چرخه محیط زیستی میشود.
یکی از شرکتهای دانشبنیان، به فکر تولید محصولی با هزینه کم، استفاده آسان و در دسترس برای حذف ماده شیمیایی آمونیاک از پسآبهای پالایشگاههای پتروشیمی منطقه عسلویه و فارس جنوبی افتاده است. در اینباره میلاد تاجالدینی مدیر عامل شرکت دانشبنیان «پایا سبز» گفت: کم هزینه بودن، استفاده آسان و همچنین بحث پاکسازی محیط زیستی از مهمترین ویژگیهای این محصول است.
وی در ادامه درباره استفاده آسان و بیدردسر از این محصول گفت: ما برخلاف نمونههای موجود در بازار یا نمونههای خارجی، نیاز به هیچگونه امکانات و تجهیزات خاصی نداریم؛ صرفا محصول ما به استخرهای پسآب تزریق میشود و عملیات تصفیهسازی آمونیاک روی آب صورت میگیرد.
تاجالدینی در خصوص میزان هزینهای که پالایشگاه برای صرف این موضوع باید انجام دهند، افزود: محصول ما بسیار مقرون بهصرفه است؛ اگر بخواهند از مشابه خارجی این محصول استفاده کنند، حداقل نزدیک به 3 میلیون دلار یا 100میلیارد تومان باید هزینه کنند؛ در صورتیکه هزینه استفاده از محصول ما فقط 2 یا 3 میلیارد تومان است؛ که در مقابل درآمد پالایشگاهها این مبلغ ناچیز است.
او در ادامه گفت: همه پالایشگاهها با این معضل مواجه هستند؛ مثلا در پتروشیمی اراک پسآبها به راحتی در رودخانهها رها سازی میشود اما اهمیتی برای رفع این موضوع قائل نیستند. حتی با توجه به به اینکه سازمان محیط زیست آنها را مجبور به تصفیه پسآب کرده اما ترجیح میدهند با پرداخت جریمه از انجام این کار سرباز زنند زیرا جزء هزینه سربار محسوب میشود.
مدیر عامل این شرکت دانشبنیان در پایان افزود: ما تلاش کردهایم با کاهش سود خودمان، هزینه تمامشده محصول برای پالایشگاهها را پایین بیاوریم؛ بهطوریکه قیمت تولید و فروشمان فقط 10درصد اختلاف دارد. اما بازهم پالایشگاه ها از این محصول کاربردی استفاده نمیکنند.