ناسا از ربات کاوشگر موجودات فضایی رونمایی کرد
هر یک از این رباتها به سیستم محرکه و رایانه داخلی مجهز میشوند. با انبوهی از رباتهای شناگر کوچک، میتوانیم حجم بسیار بیشتری از آب اقیانوس را کاوش کنیم.
به گزارش هفتگرد، سازمان فضایی ایالات متحده آمریکا طرح مفهومی «حس کردن با ریزشناگرهای مستقل (SWIM)» را برای کاوش سیارهها و اجرام آسمانی نامساعد برای زیست بشر، مانند اروپا، قمر مشتری، یا انسلادوس، قمر زحل، را ایجاد کرده است.
رباتها داخل یک کاوشگر ذوبکننده یخ جاسازی میشوند که درون پوسته یخی سیارات که چندین کیلومتری ضخامت دارند فرو میرود، سپس دستگاهی آنها را زیر آب رها میکند تا اندازهگیریهایی را که پیشتر برای رسیدن به اقیانوسها غیرممکن بود، انجام بدهد.
برنامه «مفاهیم پیشرفته نوآورانه» ناسا به ایتان شالر، مهندس مکانیک رباتیک آزمایشگاه پیشرانه جت این سازمان، بودجهای ۶۰۰ هزار دلاری برای مطالعه امکانسنجی و گزینههای طراحی اعطا کرد، به این امید که ظرف دو سال آینده با چاپ سهبعدی نمونه اولیه را بسازد.
شالر گفت:«رباتهای کوچکسازیشده را کجا میتوانیم ببریم و از آنها در روشهای جالب جدیدی برای کاوش در منظومه شمسیمان استفاده کنیم؟»
«با انبوهی از رباتهای شناگر کوچک، میتوانیم حجم بسیار بیشتری از آب اقیانوس را کاوش کنیم و با داشتن چندین ربات که دادههای همان منطقه را جمعآوری میکنند، اندازهگیریهایمان را بهینه کنیم.»
بنا بر اعلام ناسا، این طرح نوآورانه احتمال کشف شواهدی از حیات را افزایش میدهد و درعین حال، احتمال سکونتپذیری سیارات دور را نیز بررسی میکند.
هر ربات به سیستم محرکه، رایانه داخلی و سیستم ارتباطی فراصوت مجهز خواهد بود. حسگرهای میزبان به آنها امکان اندازهگیری دما، شوری، اسیدیته، فشار و نشانگرهای زیستی را میدهند.
مفهوم سوییم هنوز بخشی از ماموریتهای ناسا نیست، اما این رباتها احتمالا بخشی از محموله ماموریت «اروپا کلیپر» در سال ۲۰۲۴ خواهند بود. این ماموریت در سال ۲۰۳۰ به قمر جویان (Jovian) میرسد و آنجا جمعآوری اطلاعات علمی دقیق را آغاز خواهد کرد.
ساموئل هاول، دانشمند گروه سوییم در ناسا، گفت: «اگر بعد از آن همه سال که ورود به اقیانوس وقت برد، در جای اشتباهی از پوسته یخی عبور کنید چه؟» «اگر نشانههایی از حیات آنجا باشد، اما جایی که شما وارد اقیانوس شدید نباشد چه؟ با همراه بردن این گروه رباتها میتوانیم به آنجا هم نگاه کنیم تا محیط خود را بسیار بیشتر از آنچه یک کرایوبات ربات کاوشگر یخ امکان میدهد، کاوش کنیم.»