آخرین اخبارسلامتشهری

نفوذ ریزپلاستیک‌ها حتی به درون بدن انسان

مصرف بی‌رویه پلاستیک و رهاسازی ضایعات پلاستیکی در طبیعت اکنون جهان را با بحران آلودگی پلاستیکی رو به رو کرده و دانشمندان می‌گویند اجزای ریز پلاستیک حتی به درون بدن انسان هم نفوذ یافته است.

به گزارش هفت‌گرد از پایگاه خبری هندی «ویون‌نیوز»،‌ انسان‌ها اجزای کوچک پلاستیکی را در همه جای سیاره زمین از اقیانوس‌ها تا کوهستان‌ها به‌جا گذاشته‌اند. هر سال میلیون‌ها تُن پلاستیک با استفاده از سوخت‌های فسیلی تولید می‌شوند و این پلاستیک‌ها سپس وارد محیط زیست شده و به ذرات ریزی تقسیم می‌شوند که زندگی دریایی و زنجیره غذایی را مسدود می‌کنند.

ما این پلاستیک‌های ریز (میکروپلاستیک‌ها) را وارد بدن‌های خود کرده‌ایم بدون اینکه از پیامدهای آن آگاه باشیم. آلودگی‌ پلاستیکی این روزها بسیار متداول و گسترده شده است؛ به طوری که هر فرد به‌طور میانگین هر هفته در حدود پنج گرم پلاستیک را مصرف و با تنفس وارد بدن خود می‌کند.

دانشمندان به تازگی کشف کردند که پلاستیک در بدن انسان وجود دارد. کاملا محتمل است که انسان‌ها از سال‌های متمادی گذشته تا الان در حال خوردن پلاستیک از طریق غذا، آب و تنفس بوده‌اند. در سال ۲۰۱۹ در حدود ۴۶۰ میلیون تن پلاستیک مصرف شده که نسبت به ۲۰ سال پیش دو برابر بوده و تنها ۱۰ درصد آن بازیافت شده است.

خوردن پلاستیک از طریق غذا، آب و تنفس-هفت گرد
خوردن پلاستیک از طریق غذا، آب و تنفس

سازمان ملل متحد روندی را برای تدوین یک توافقنامه الزام‌آور بین‌المللی برای پرداختن به بحران جهانی پلاستیک آغاز کرده است. سازمان ملل هشدار داده که جهان در کنار بحران نابودی تنوع زیستی و بحران آب و هوایی با بحران آلودگی نیز رو‌به‌رو شده است.

«ژان فرانسوا گیلیون» (Jean-Francois Ghiglione) از پژوهشگران آزمایشگاه میکروبی و اقیانوس‌شناسی در فرانسه می‌گوید: ما ۱۰ سال پیش تصور نمی‌کردیم که این همه میکروپلاستیک وجود داشته باشد که با چشم دیده نمی‌شود و همه جا در اطراف ما حاضر باشند.

به گفته او، اکنون دانشمندان در حال پیدا کردن میکروپلاستیک‌ها در ارگان‌های بدن انسان مانند ریه و کلیه هستند. میکروپلاستیک‌هایی غیرقابل مشاهده با چشم غیرمسلح، تاثیرات زیان‌باری بر همه حیوانات مورد بررسی ما در محیط زیست دریایی یا در خشکی داشته‌اند.

لورا سادوفسکی از دانشکده پزشکی «هال یورک» انگلیس نیز می گوید که تیم تحقیقاتی او ذرات «پلی‌پروپیلن» و «پلی‌اتیلن ترفتالات» (PET) در بافت ریه انسان یافت کرده‌اند و بسیار بهت‌آور بوده که این ذرات تا چه حدی عمیق در ریه‌ها نفوذ کرده است.

«بارت کولمانز» استاد اکولوژی و کیفیت‌ آب در دانشگاه «واگنینگن» (Wageningen ) نیز معتقد است که مردم نمی‌توانند نفس کشیدن را متوقف کنند بنابراین حتی اگر عادات تغذیه‌ای خود را عوض کنید، همچنان این ذرات پلاستیکی را استنشاق خواهید کرد. آنها همه جا هستند.

هر چند که تاثیرات بهداشتی و سلامتی پلاستیک هنوز کاملا شناخته شده نیست اما دانشمندان از تاثیرات آلودگی هوا آگاه هستند. بنا بر اعلام «کمیسیون لانست» (Lancet Commission)  منجر به مرگ ۶.۷ میلیون نفر در سال ۲۰۱۹ شده است.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا