اثرات ابتلا به کرونا چقدر در بدن باقی میماند؟
دانشمندان دانشگاه میلان ایتالیا اخیراً مطالعهی جدیدی انجام دادهاند و در آن نشان دادهاند که ابتلا به کرونای شدید باعث تاثیر بر روی عملکرد تیروئید میشود. این تاثیر از طریق مکانیسمهای مختلفی اعمال میشود.
به گزارش هفتگرد، دانشمندان برای اینکه درگیر شدن تیروئید در اثر کرونا را مشخص کنند و پیشرفت این مشکل را نیز درک کنند، افرادی را که در اثر کرونا با مشکلات تیروئیدی مواجه شدهاند را تحت نظر گرفتهاند. آنها دریافتهاند که ابتلای شدید و حتی ملایم به کرونا و التهاب غدد تیروئید در اثر آن نقش مهمی در بروز مشکل تیروئید دارد. علاوه بر این مکانیسم، عدم تعادل هورمونی نیز در ابتلای شدید به کرونا باعث بروز مشکل در تیروئید میشود.
عملکرد غدهی تیروئید در متابولیسم بدن نقش حیاتی دارند. علاوه بر آن تیروئید رشد و توسعهی اندامها را نیز تحت تاثیر میگذارد. غدهی تیروئید با وارد کردن مداوم هورمون تیروئید به درون جریان خون باعث میشود بسیاری از عملکردهای بدن تنظیم شوند. زمانی که بدن نیاز به انرژی بیشتری داشته باشد، غدهی تیروئید هورمون بیشتری تولید میکند. در حقیقت زمانی که بدن در حال رشد است، زمانی که هوا سرد است و زمانی که یک زن باردار است، هورمون تیروئید بیشتری در بدن آزاد میشود.
در این مطالعه، دانشمندان بیش از ۱۰۰ بیمار که به کرونای شدید مبتلا شده بودند و به بیمارستان مراجعه کرده بودند را تحت بررسی قرار دادند. آنها فاکتورهای خونی این بیماران را آزمایش کردند. محققین دریافتند که در بسیاری از بیماران، مشکلات تیروئیدی متعاقب ابتلا به کرونای شدید رخ میدهد. با این حال، نشانگرهای بیماری بعد از مدت کوتاهی پس از بهبودی همگی به حالت عادی برمیگردند. با این حال بررسیهای دانشمندان نشان داده است که مشکلات تیروئید حتی پس از ۱۲ ماه در نصف بیماران باقی میماند.
علیرغم اینکه مشکلات تیروئید تا ۱۲ ماه در برخی از بیماران باقی میماند، ولی بررسیهای بیشتر نشان داده است که پس از ۱۲ ماه این مشکلات به صورت کامل برطرف میشود، ولی مشخص نیست مشکلات طولانی مدت تیروئید چه عواقب دیگری میتواند در پی داشته باشد.
این مطالعه بار دیگر نشان داده است که ارتباط مستقیمی بین مشکلات تیروئیدی و کرونا وجود دارد. دانستن اینکه هورمون تیروئید وابستگی شدیدی به شدت بیماری کرونا دارد، از اهمیت بالایی برخوردار است.