فرهنگ و هنر در سبد اقتصادی خانوار کمرنگ شده است
رئیس کارگروه کارآفرینی فرهنگ و هنر فراکسیون کارآفرینی مجلس شورای اسلامی درباره چالشهای حوزه فرهنگ و هنر در دوران پساکرونا و بررسی وضعیت آن در سبد خانوار و رسالت مجموعه در بهبود راهبرد اقتصاد فرهنگ و هنر گفتوگو کرد.
به گزارش هفتگرد، رفیعیان اظهار داشت: در دوران کرونا، هنرمندان نیز مانند سایر مشاغل آسیب بسیاری دیدند و باید با ایفای نقشی فعالتر نسبت به حمایت از این قشر و رونق دوباره هنر و بازار آثار هنری اقدام کرد.
به گفته رفیعیان در دوران کرونا ضمن حمایت مادی و معنوی از گروههای هنری، در خصوص خرید آثار هنری اقدام به حمایت از جامعه هنری شده است، اما یکی از مهمترین زمینههای حمایت از هنرمندان، ایجاد زمینههای اشتغال و دیده شدن هنر آنان در سطح جامعه است .
او با اشاره به اینکه بدون حمایت اقتصادی، هنرمند انگیزهای برای خلق آثار هنری نخواهد داشت تاکید کرد: حمایت از آثار سینمایی و فیلمهای بلند و کوتاه از دیگر اقدامات این مسیر به شمار میرود.
رفیعیان همچنین اظهارداشت: بدون شک سرمایهگذاری در شاخههای فرهنگی و هنری باعث رونق اقتصادی و تولید آن رشته میشود، و نقش بسزایی در تولید آثار هنری و ترویج آن دارد.
رئیس کارگروه کارآفرینی فرهنگ و هنر فراکسیون کارآفرینی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در نبود دولت باید با تشکیل کنسرسیومهایی تا حد امکان از هنر حمایت و آثار هنری را به سبد خانوارها بازگرداند چرا که در شرایط بد اقتصادی، نخستین چیزی که در سبد کالای خانوادهها کمرنگ ترمی شود آثار هنری و فرهنگی است.
رفیعیان در این نشست با اشاره به فعالیت مستمر کارگروه کارآفرینی فرهنگ و هنر فراکسیون کارآفرینی مجلس شورای اسلامی در حوزههای مختلف بیان کرد: شناسایی نخبگان فعال در این عرصهها و ایجاد بسترهای مناسب برای فعالیت آنها یکی از مهمترین رسالتهای ماست حالآنکه بسیاری از افراد با وجود دارا بودن استعدادهای درخور توجه اما به دلیل نداشتن حامیان مالی در راستای توسعه فعالیت خود و درآمدزایی از چرخه فرهنگ و هنر این کشور حذف میشوند.
او با اشاره به مسئولیت خود در فراکسیون کارآفرینی مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: در کارگروه کارآفرینی با توجه به تشکیل کمیتههای متعددی در این کارگروه به بررسی مشکلات موجود در حوزه فرهنگ و هنر پرداخته شده است، حالآنکه حمایت از جامعه کارآفرینی را وظیفه خود دانسته و بر این باوریم که نهتنها باید در مسیر رشد فعالیت هنرمندان در داخل کشور گامهای جدی برداشته شود بلکه لازم است در شرایط کنونی حامی مادی و معنوی حضور نمایندگان هنر ایرانی در دیگر کشورها باشیم.
او تاکید کرد: هنرمندان ما باید بر اقتصاد هنر مسلط شوند چراکه بازار سازی در عرصه هنر کار بسیار دشواری است.
رفیعیان، سرمایهگذاری روی فعالیت نخبگان جامعه هنری و تقدیر مستمر از آنها را حائز اهمیت برشمرد و گفت: باید بپذیریم هرچند فرهنگ و هنر ایرانی قابلستایش است اما در زمینه اقتصاد هنر بهشدت ضعیف عمل کردهایم و در این راستا اگر بنا داریم فعالیت زیربنایی انجام دهیم باید در ابتدا به سراغ شناسنامهدار کردن آثار هنری رفته و در ادامه فضا و زمینه را برای کارآفرینی در این عرصه فراهم آوریم.
رئیس کارگروه کارآفرینی فرهنگ و هنر فراکسیون کارآفرینی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: نظرات مشورتی متعددی را مرتبط با چالشهای حوزه فرهنگ و هنر بهویژه در شرایط موجود بهواسطه پیامدهای منفی شیوع بیماری کرونا به نمایندگان مجلس ارائه دادهایم و بنا داریم همچون گذشته و در قالب عقد قراردادهای همکاری با وزارتخانهها، در راستای سیاست همکاری بینبخشی ، زمینه لازم برای ارائه خدمات فرهنگی و هنری به این مجموعهها را با تکیه بر ظرفیتهای هنری موجود ایجاد کنیم.
رفیعیان با تاکید بر اینکه نخبهپروری و سرمایهگذاری روی استعدادها باید مستمر و طولانی مدت باشد؛ بیان کرد: کارگروه کارآفرینی فرهنگ و هنر فراکسیون کارآفرینی مجلس شورای اسلامی از تمامی هنرمندان و استعدادها استقبال و حمایت میکند و از همین جا آمادگی خود را جهت حمایت از هنرمندان، فیلمسازان، نویسندگان و بهطور کلی جامعه فرهنگی و هنری کشور اعلام می دارد.