آخرین اخبارسینما

گفتگو در قالب هنر، راهی برای حل مشکلات است

مجتبی امینی ضمن بازدید از خانه جشنواره «سینماحقیقت» در پردیس سینمایی ملت گفت: سینمای مستند می‌تواند راهکارهای ویژه‌ای برای تصمیم‌سازان و تصمیم‌گیرندگان کشور در حوزه‌های مختلف رقم بزند.

به گزارش هفتگرد مجتبی امینی دبیر چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر در اولین روز از شانزدهمین جشنواره «سینماحقیقت» ضمن بازدید از خانه جشنواره در پردیس سینمایی ملت درباره اهمیت سینمای مستند و جشنواره «سینماحقیقت» گفت: سینمای مستند از مهمترین بخش‌های سینمای دنیا و کشور ماست. باتوجه به زنده بودن و پویایی که در این حوزه وجود دارد، سینمای مستند می‌تواند آینه هر جامعه‌ای و بازتاب کنش‌ها و واکنش‌های آن باشد. به نوعی می‌توان آن را سینمای گفتمان نام گذاشت.

وی افزود: با توجه به موقعیت‌هایی که هر جامعه در آن قرار می‌گیرد، موضوعاتی در آن رخ می‌دهد که می‌تواند شامل مسائل اجتماعی، سیاسی، فرهنگی باشد. این موضوعات نیاز به گفتمان‌های نوین دارد. بنابراین می‌طلبد که بستری برای گفتگو شکل بگیرد. بهترین فرایند در این راستا این است که این گفتمان‌ها در غالب هنر شکل بگیرد.
 

امینی در ادامه بیان کرد: حوزه سینمای مستند می‌تواند با توجه به تکیه کردن به استنادات واقعی و شخصیت‌هایی که می‌توانند راوی موضوعات روز هر جامعه باشند، تصویری واقعی و راه گفتمان را برای جامعه باز کنند. امروز هم ما در شرایطی به سر می‌بریم که سینمای مستند، باتوجه به گفتمانی که در آن وجود دارد، می‌تواند راهکارهای ویژه‌ای را برای تصمیم‌سازان و تصمیم‌گیرندگان کشور در حوزه‌های مختلف رقم بزند و باعث شود که گفتمان ملموس‌تری شکل بگیرد.
 

وی در ادامه بیان کرد: ما باید از فرصت بستر سینمای مستند در کشور استفاده کنیم؛ این اتفاق به خصوص از طریق جشنواره‌هایی چون سینما حقیقت که به صورت تخصصی در این حوزه برگزار می‌شوند می‌تواند شرایط گفتمان را در جامعه شکل بدهد.
 

وی افزود: باید بستری را فراهم کنیم که آحاد مختلف جامعه و نخبگان حوزه فرهنگ و هنر با دیدگاه‌های متفاوت بتوانند در این فضا حضور پیدا کرده و از زاویه دید خودشان درباره موضوعات به گفتگو بپردازند و مسائل مختلف را مورد بررسی قرار دهند. بنابراین باید بگویم یکی از راه‌های پیشرفت و به کمال رسیدن فرهنگ کشور می‌تواند بستر جشنواره سینماحقیقت و گفتمان مستند در کشور باشد.
 

دبیر جشنواره بین‌المللی فیلم فجر همچنین در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره توجه به سینمای مستند در جشنواره فجر و تاثیری که این جشنواره می‌تواند در این حوزه ایجاد کند نیز توضیح داد: یکی از مهمترین رویدادهای فرهنگی و هنری کشور جشنواره فجر است؛ چراکه آحاد مختلف فرهنگ، هنر، رسانه و به خصوص خانواده محترم سینما، پایگاه، مامن و بالاخره ویترینی است که آنها می‌توانند حاصل دسترنج کل سالشان را در معرض نمایش قرار دهند. دوستداران حوزه فرهنگ و هنر به این جشنواره بها می‌دهند و آنجا شرایط خوبی برای دیدن و گفتمان و دیده شدن است.
 

امینی در ادامه بیان کرد: در ۴۰ دوره گذشته جشنواره فجر، شاهد پویایی، رشد، نمو، شناسایی و شکوفا شدن استعدادها و آثار جدیدی بودیم که نگاه تازه‌ای را در بدنه سینمای کشورمان جاری کرده‌اند. قاعدتا یکی از مهمترین بخش‌های جشنواره فجر بخش مستند آن بوده که زنده و پویاست که آینه ویژه‌ای از جامعه را در آنجا می‌بینیم و با آن روبه رو هستیم. بنابراین آثار این بخش قاعدتا خیلی تاثیرگذار است. آثار ویژه جامعه نخبگانی حوزه مستند که در جشنواره سینماحقیقت مورد بررسی قرار گرفته، در آنجا به نمایش در می‌آید.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا