آخرین اخبارمیراث فرهنگی و گردشگری

اقامتگاه‌های بومگردی غیرمجازها پلمب نمی‌شوند!

رئیس جامعه اقامتگاه‌های بومگردی:

غیرمجازها پلمب نمی‌شوند!

خانه مسافرهای غیرمجاز بازار اقامتگاه‌های بوم گردی‌ کرمانشاه را کساد  کرده‌اند - ایسنارئیس جامعه انجمن‌های حرفه‌ای اقامتگاه‌های بومگردی ایران از خروج بیش از ۵۰۰ بومگردی از چرخه فعالیت رسمی در سال گذشته و فعالیت چراغ خاموش بعضی از آنها خبر داد و گفت: فعالیت آزاد و قارچ‌گونه اقامتگاه‌های غیرمجاز از جمله دلایل تاثیرگذار بر رکود کاری بومگردی‌های دارای مجوز است.

یاور عبیری که تعطیلات نوروز سال ۱۴۰۳ را یکی از خلوت‌ترین دوره‌های کاری بومگردی‌ها در بسیاری از نقاط کشور می‌داند،  اظهار کرد: البته با توجه به شرایط اقتصادی، پیش‌بینی می‌شد که وضعیت سفر و اقامت در نوروز ۱۴۰۳ به نسبت خوب نباشد، اما فکر نمی‌کردیم تا این حد با ریزش تقاضا مواجه شویم. در برخی استان‌های پرتردد از جمله خراسان رضوی در روزهای نخست تعطیلات نوروز، تنها حدود هشت درصد ظرفیت اقامتگاه‌های بومگردی آن تکمیل شده بود. وضعیت در استان‌های همدان، چهارمحال و بختیاری و دیگر استان‌ها نیز خوب نبود.

او که اصلی‌ترین عامل کاهش رغبت مردم برای استفاده از بومگردی‌ها را وجود خانه‌های اجاره‌ای و غیرمجاز می‌داند، در ادامه گفت: ماه‌هاست که فریاد می‌زنیم فعالیت اقامتگاه‌های غیرمجاز به بومگردی‌ها ضربه زده است، اما توجهی نمی‌شود، درحالی که وضعیت در برخی مناطق بغرنج شده است، مثلا در یک روستا فقط یک اقامتگاه بومگردی دارای مجوز وجود دارد، اما حدود هفت هشت خانه دیگر با این عنوان درحال فعالیت هستند، این خانه‌ها نه مالیات می‌دهند، نه تعهدی دارند و نه به جایی پاسخگو هستند و هر اتفاق و تخلفی که در آن خانه‌ها رخ دهد، به نام بومگردی‌ها تمام می‌شود.

رئیس جامعه حرفه‌ای اقامتگاه‌های بومگردی ایران اضافه کرد: بارها گزارش‌هایی از تخلف‌های خانه‌های اجاره‌ای و اقامتگاه‌های بدون مجوز به ما اعلام شده است، ولی وقتی بررسی شده متوجه شده‌ایم آن اقامتگاه اصلا مجوز نداشته و ما نمی‌توانیم به موضوع آن رسیدگی کنیم. متاسفانه هیچ عزمی هم برای پلمب این غیرمجازها نیست. ما ماه‌هاست فریاد می‌زنیم که در وضعیت موجود، بومگردی‌ها دیگر رغبتی به ادامه فعالیت و یا مهم‌تر از آن تمدید و یا گرفتن مجوز گردشگری ندارند.

عبیری افزود: در سال گذشته بیش از ۵۰۰ اقامتگاه بومگردی از سامانه «جانا» (وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی) خارج شده و مجوزشان را تمدید نکرده‌اند و بعضی از آنها چراغ خاموش فعالیت می‌کنند، چون وقتی می‌بینند در همسایگی آنها اقامتگاهی وجود دارد که دردسرهای گرفتن مجوز از گردشگری را ندارد، ناچار هم نیست به جایی پاسخگو باشد و بدون آنکه مالیات بدهد و کسی با آن کاری داشته باشد، راحت کار می‌کند، آنها هم زیر بار آن همه تعهد نمی‌روند. این درحالی است که بومگردی‌ها کار فرهنگی انجام می‌دهند و اصلا هویت و ماموریتشان با اقامتگاه‌های دیگر متفاوت است.

رئیس جامعه حرفه‌ای اقامتگاه‌های بومگردی ایران درباره دیگر عوامل رکود کاری بومگردی‌ها در نوروز امسال، گفت: بیشترین مهمانان بومگردی‌ها از قشر متوسط جامعه بودند، اما ظاهرا آنها امسال کمتر مسافرت رفته‌اند. پرس‌وجوها نیز حاکی از این است که هتل‌های ۴ و ۵ ستاره همانند دوره‌های گذشته مهمانانشان را داشته‌اند، مسافران این اقامتگاه‌ها معمولا از قشر مرفه‌تر جامعه هستند، که وضعیت اقتصادی روی آنها تاثیری نداشته و اگر بررسی شود حتما هتل‌های کم‌ستاره، وضعیت مشابه بومگردی‌ها را داشته‌اند.

او فعالیت ستاد اسکان نوروزی در مدارس و اقامتگاه‌های فرهنگیان و مهمانسراهای دولتی را معضل دیگر اقامتگاه‌های رسمی گردشگری دانست و اظهار کرد: البته که آموزش و پرورش، فضاهایی را برای قشر ضعیف‌تر جامعه و یا مواقع اضطراری آماده می‌کند، اما در کجای قانون آمده است که آنها در هر شرایطی باید مهمان و مسافر بپذیرند و نگاه درآمدزایی به این بخش، که هیچ سنخیتی با ماموریت آنها ندارد، داشته باشند؟

عبیری افزود: باید تاکید بر استفاده مسافران از ظرفیت اقامتگاه‌های رسمی باشد و بعد از ظرفیت مدارس و اقامتگاه‌های فرهنگیان استفاده شود. هر دستگاهی باید به وظایف خود بپردازد؛ آیا این درست که بومگردی‌ها هم وارد حوزه آموزش شوند؟

رئیس جامعه حرفه‌ای اقامتگاه‌های بومگردی ایران  در ادامه با بیان اینکه برخی عامل خلوت بودن بومگردی‌ها در نوروز را قیمت آنها دانسته‌اند، گفت:  شاید برخی بومگردی‌ها قیمت‌ها را بالا اعلام کرده باشند، که البته می‌گویم درباره بومگردی‌های دارای مجوز، نمی‌تواند خیلی درست باشد، چون آنها ملزم به ارائه نرخنامه مصوب هستند و نظارت وجود دارد و نمی‌توانند نرخ بالاتر از حد تعیین‌شده بدهند، اما موضوع این است که برخی اقامتگاه‌ها در نوروز امسال حتی یک تماس نداشتند که ما بگوییم مردم چون قیمت بالا گرفته‌اند پشیمان شده‌اند و سراغ اقامتگاه‌های غیرمجاز و یا مدارس رفته‌اند. قطعا عوامل دیگری دخیل بوده است. اقامتگاه‌های بومگردی داشته‌ایم که تا قبل از تعطیلات نوروز، ظرفیتش تکمیل می‌شده، اما در نوروز حتی یک تماس نداشته است. وقتی حتی روبه‌روی هتل‌ها کارتن به دست‌های خانه‌های اجاره‌ای ایستاده‌اند و کسی با آنها کاری ندارد، چه انتظاری می‌توان داشت؟

عبیری تاکید کرد: با ادامه این وضعیت، بومگردی‌ها دوام نمی‌آورند و این صنعت به بیراهه می‌رود.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا