آخرین اخبارمحیط زیست

انفجار و حریق در جنگل‌های مازندران به بهانه ساخت فیلم!

به گزارش هفت‌گرد مازندران طی روزهای گذشته فیلم‌هایی از انفجار و افروختن آتش در جنگل‌های هیرکانی شهرستان نور استان مازندران منتشر شد که گفته شده متعلق به یک گروه بزرگ سینمایی است. رئیس سازمان محیط زیست با واکنش نسبت به این اقدام خواستار پاسخگویی نهادهای مرتبط در این حوزه شد.

درپی انتشاری ویدئوهای در فضای مجازی مبنی بر انفجار و آتش زدن جنگل توسط یک گروه فیلمبرداری، شینا انصاری، رئیس سازمان محیط زیست کشور در صفحه اجتماعی خود نسبت به ساخت این فیلم در دل جنگل‌های چندمیلیون ساله واکنش نشان داد.

انصاری در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «پس از انتشار ویدیوهایی درباره خسارت‌های یک گروه فیلمسازی به جنگل‌های هیرکانی، موضوع را از اداره‌کل مازندران جویا شدم. سازمان محیط‌ زیست مجوزی صادر نکرده است. انتظار می‌رود سازمان منابع طبیعی هنگام صدور مجوز درباره پیامدهای انفجارها بر حیات وحش منطقه با سازمان مکاتبه کند.»

بر اساس شواهد موجود گویا یک گروه فیلمبرداری در حال ساخت فیلم سینمایی در این جنگل‌ هستند که موجب خسارت زیادی به جنگل شده و مطابق تصاویر موجود در این ویدئوها، چندین اصله درخت و گونه گیاهی در اثر این اقدامات از بین رفته است.

تاریخچه جنگل‌های هیرکانی

این جنگل با قدمت ۲۵ تا ۵۰ میلیون سال یکی از ارزشمندترین جنگل‌های جهان به‌شمار می‌آید و از آن به عنوان موزه طبیعی یاد می‌شود. در آن زمان بیشتر مناطق معتدل شمالی کره زمین را این‌گونه جنگل‌ها پوشانده بودند.

گونه‌های بوم‌زاد جنگل هیرکانی

تصور می‌شود که جنگل‌های هیرکانی به عنوان پناهگاه برای گونه‌های خاص در هنگام تغییر شرایط آب و هوایی عمل کرده‌است. اشگول ایرانی یک گونه بوم‌زاد این منطقه است و گمان می‌رود که در تغییرات آب و هوایی اواسط میوسن که منجر به تکه‌تکه شدن جمعیت اجدادی آن شد، با یکی از این قطعات جمعیتی که در این جنگل‌ها زنده مانده و به گونه ای جدید تبدیل شده، تکامل یافته‌است. Myotis hyrcanicus نیز یک گونه بوم‌زاد دیگر در این منطقه است. این منطقه همچنین به حفظ یک اصل و نسب منحصر به فرد از حشره‌خوار دورنگ معروف است که حدود یک میلیون سال پیش و در اواسط پلیستوسن از اجداد دیگر جدا شد. سمندر جویباری ایران، سمندر آبی بومی مناطق پر بارش جنگل هیرکانی است. این سمندر در درجه اول برای لاروهای آبزی خود که در نهرهای دائمی با پوشش جنگلی زندگی می‌کنند شناخته شده‌است. این گونه چندان مورد مطالعه قرار نگرفته‌است و تعداد بسیار کمی سمندر بالغ تا کنون یافت شده‌است. این گونه به دلیل قطع درختان، توسعه کشاورزی و گسترش شهری در معرض خطر از بین رفتن زیستگاه است.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا