بزرگداشتی برای مسعود کیمیایی به بهانه «قیصر»
بزرگداشت مسعود کیمیایی همزمان با پنجاه و پنجمین سالگرد اولین نمایش عمومی فیلم ماندگار «قیصر» به همت کانون کارگردانان سینمای ایران برگزار میشود.
به گزارش هفت گرد، این برنامه روز دوشنبه ۱۰ دی ماه در فرهنگسرای نیاوران برگزار خواهد شد.
دانش اقباشاوی دبیر کانون کارگردانان سینمای ایران درباره دلایل برگزاری این برنامه به ایسنا توضیح داد: در ادامه برنامههای بزرگداشت کارگردانان سینمای ایران، در سال ۱۴۰۳ پس از گرامیداشت یاد و خاطره داریوش مهرجویی عزیز و همسر هنرمندش، به همت کانون کارگردانان مقرر شده بود تا برای جناب آقای کیمیایی نیز بزرگداشتی برگزار کنیم.
وی خاطرنشان کرد: پس از همفکری در هیات مدیره کانون کارگردانان سینمای ایران به این نتیجه رسیدیم، از آنجا که اولین نمایش عمومی فیلم ماندگار «قیصر» در تاریخ ۱۰ دی ماه ۱۳۴۸ بوده و در واقع ۱۰ دی ماه ۱۴۰۳، پنجاه و پنجمین سالگرد اولین نمایش عمومی «قیصر» است، از این تقارن مبارک استفاده کنیم و مراسم بزرگداشت این فیلمساز جریان ساز را با حضور خود ایشان، همکاران و یاران شان، در این روز برگزار کنیم.
مسعود کیمیایی که این روزها آخرین ساخته سینماییاش «خائن کشی» روی پرده سینماهاست با ساخت «بیگانه بیا» وارد عرصه فیلمسازی شد، با ساخت «قیصر» روندی از فیلمسازی را در پیش گرفت که جرقههای امیدوارکنندهای را برای آیندهاش رقم زد. او بعد از ساخت «قیصر» در سال ۱۳۴۸، هر یک یا دو سال، یک فیلم ساخت؛ تا سال ۵۹ که «خط قرمز» را کارگردانی کرد که البته این فیلم هیچگاه به نمایش درنیامد و تا شش سال بعد فیلمی نساخت.
او سرانجام در سال ۱۳۶۵ «تیغ و ابریشم» را ساخت. بعد از ساخت این فیلم نیز روند فیلمسازیاش را همانند گذشته هر یک یا دو سال با یک فیلم ادامه داد، تا سال ۱۳۷۸ که «اعتراض» را ساخت و بعد از آن تا پنج سال فیلمی نساخت.
سرانجام در سال ۱۳۸۳ «سربازهای جمعه» و دو سال بعد فیلم «حکم» و یک سال بعد از نمایش این فیلم، «رئیس» را ساخت که در سال ۸۶ اکران شد.
مسعود کیمیایی زمانی در جمع دانشجویان گفته بود: فیلمهایم هیچگاه مورد حمایت خاصی نبودهاند؛ بنابراین هدایت نیز نشدهاند و درعین اینکه هر کدام نمایندهی دوران خودشان هستند، هیچوقت به سمت کهنگی تاریخی نرفتهاند.
بعدها هم «محاکمه در خیابان»، «جرم» ، «متروپل» «قاتل اهلی» و «خون شد» را ساخت.
مسعود کیمیایی چند سال قبل در جشن تولدش گفته بود: “(زندهیاد) داریوش مهرجویی ۵،۴ سال است بیکار است، از ناصر تقوایی باید خبر گرفت و من هم به سختی فیلم میسازم.
تمام این سالهایی که گذراندم به راحتی طی نشدند. فیلمسازی که صدایی داشته باشد و برای گفتن خودش ابایی نداشته باشد زیاد نیست. ما را ترس اذیت میکند. از مردم و سرزمینم که مرا پذیرفتهاند تا گوشهای تلاش کنم و حرف حساب بزنم متشکرم.”
مسعود کیمیایی اخیرا هم با نمایشگاه نقاشیهای خود با عنوان «جسدهای جاندار» در گالری ثالث میزبان مخاطبان خود بود.
منبع: ایسنا