برگزاری اختتامیه کتاب سال با حضور رئیسجمهور

به گزارش هفت گرد، به نقل از روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران، آیین اختتامیه «چهلودومین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران و سیودومین جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران» با حضور رئیسجمهور، اهالی قلم و اصحاب فرهنگ و دانش سهشنبه (هفتم اسفند ۱۴۰۳) برگزار میشود.
در این آیین که در تالار وحدت برگزار میشود، از پدیدآورندگان آثار برگزیده قدردانی خواهد شد.
پیشتر دبیرخانه چهلودومین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی نامزدهای گروههای مختلف این جایزه را به شرح زیر معرفی کرده است:
معرفی نامزدهای گروه «دین» جایزه کتاب سال
معرفی نامزدهای گروه «زبان» جایزه کتاب سال
معرفی نامزدهای کتاب سال در گروه «علوم کاربردی»
معرفی نامزدهای کتاب سال در بخش «علوم خالص»
نامزدهای «تاریخ و جغرافیا» و «فلسفه و روانشناسی» کتاب سال
معرفی نامزدهای گروه «علوم اجتماعی» جایزه کتاب سال
اعلام اسامی نامزدهای کتاب سال در گروه «هنر»
معرفی نامزدهای «ادبیات» جایزه کتاب سال
رییس پیشین گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه دهلی مطرح کرد؛
جایزه جهانی کتاب سال ایران مهمترین جایزه جهانی در حوزه زبان و ادبیات فارسی است
راجندر کمار گفت: جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران، مهمترین جایزه جهانی در حوزه زبان و ادبیات فارسی است.
به گزارش روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران، راجندر کمار رییس پیشین گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه دهلی است. او در دسامبر ۲۰۲۲ در حالی در سن ۶۵ سالگی بازنشسته شد که در سالهای فعالیت خود مقالات زیادی را در حوزه موضوعی زبان و ادبیات فارسی به رشته تحریر درآورده بود.
«تصویر امیر حسن علاء سجزی در تذکرهها و کتب تاریخی»، «آثار شیخ عطار و ماخذ داستانهای مولانای روم»، «محمد مسعود (م. دهاتی) و آثارش»، «طنز و مزاح در آثار نعمت خان عالی» از جمله مقالات این ادیب هندوستانی است که در مجلات ادبی مختلف منتشر شدهاند.
کتاب «مطالعات سعدی» یکی از آثار کمار است که توسط انتشارات بخش فارسی دانشگاه دهلی هند منتشر شده است. «ویژگی داستانهای کوتاه صادق چوبک» و «رمان نویسی در ایران از سال ۱۹۲۵-۱۹۴۰ میلادی» موضوعات پایاننامه او در مقطع پیش دکترا و دکتراست. وی در حال حاضر مشغول تولید محتوا در کانال ادبی Persian languag and literature در یوتیوب است.
به بهانه برگزاری چهل و دومین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران، نظر این استاد هندی زبان و ادبیات فارسی را درباره این جایزه و چگونگی شناخت با آن جویا شدیم. کمار که به بیان خودش از طریق رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دهلینو با جایزه جهانی کتاب سال آشنا شده است، این جایزه را بزرگترین و مهمترین جایزه جهانی در حوزه زبان و ادبیات فارسی میداند.
وی گفت: در سال ۲۰۲۰ (۱۳۹۸) از طرف خانه فرهنگ ایران در دهلینو به من اطلاع دادند که کتاب من با عنوان «ابعاد سیرالعارفین جمالی دهلوی» شایسته تقدیر دومین جایزه منطقهای کتاب سال ویژه هند شده است.
به گفته کمار دانشجویانی که در رشته زبان و ادبیات فارسی در دانشگاههای هند مشغول به تحصیل هستند با این جایزه آشنایی دارند. این پژوهشگر معتقد است که جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران باعث ایجاد انگیزه و تلاش مضاعف دانشجویان برای گسترش زبان و ادبیات فارسی خواهد شد.
این استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه دهلینو، جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران را یکی از عوامل استحکام مناسبات فرهنگی میان کشورها بهخصوص ایران و هند عنوان کرد و ادامه داد: این جایزه نقش مهمی در ایرانشناسی و شناخت فرهنگ ایرانیان به جهان ایفا میکند. این تاثیر مثبت در آینده بیشتر نمایان خواهد شد.
وی با اشاره به رویدادهای مشابه جایزه کتاب جمهوری اسلامی ایران، در هند عنوان کرد: در هند هم دو جایزه بزرگ ادبی داریم که در طی این رویدادها پانزده جایزه به نویسندگان اهدا میشود. جایزه «گیان پیت» و جایزه «ساهاتیا آکادمی» عناوین این دو رویداد هستند.
برای مطالعه مطالب پرونده ذکر شده ویژه چهلودومین جایزه کتاب سال اینجا را کلیک کنید.