آخرین اخبارکتاب

«نبض کتاب» از امشب می‌زند

پخش برنامه «نبض کتاب» با موضوع تحلیل و بررسی آثار ماندگار ادبیات نمایشی جهان از امشب ـ ۲۰ فروردین ماه ـ از شبکه رادیویی نمایش آغاز می‌شود.

به گزارش هفت گرد، به نقل از روابط عمومی رادیو نمایش، برنامه «نبض کتاب» هر چهارشنبه از شبکه رادیویی نمایش پخش می‌شود و به تحلیل و بررسی آثار ماندگار ادبیات نمایشی جهان اختصاص دارد و جنبه‌های روانشناختی و فلسفی آثار تأثیرگذار نمایشنامه‌ای را مورد بررسی قرار می‌دهد.

حمزه علی‌محمدی، تهیه‌کننده «نبض کتاب» ضمن اعلام این مطلب افزود: فصل اول این مجموعه با محوریت نمایش‌های کلاسیک یونان باستان آغاز شده است و هر هفته روزهای چهارشنبه، ساعت ۲۱ به مدت ۶۰ دقیقه از رادیو نمایش پخش می‌شود و تکرار آن نیز یکشنبه‌ها در همین ساعت خواهد بود.

وی ادامه داد: در این مجموعه، نمایشنامه‌هایی از بزرگ‌ترین نویسندگان جهان از گذشته تا به امروز با حضور کارشناسان حوزه نمایش، از جمله فریدون محرابی، پژمان دادخواه، سارا الله‌یاری، امین رهبر، بررسی می‌شود. همچنین مهسا محمودی دستیار تهیه‌کننده و مسئول هماهنگی، محمدرضا محتشمی صدابردار و تعدادی از بازیگران اداره کل هنرهای نمایشی رادیو، دیگر عوامل برنامه «نبض کتاب» هستند.

این برنامه به صورت هفتگی از شبکه رادیویی نمایش روی آنتن می‌رود.

رادیو نمایش رادیویی است که به‌طور تخصصی به موضوع نمایش می‌پردازد. این رادیو بر روی موج اف ام، فرکانس ۱۰۷٫۵۰ به صورت ۲۴ ساعته برنامه دارد. رادیو نمایش زیر نظر اداره کل هنرهای نمایشی رادیو فعالیت می‌کند.

پیشینه رادیو در ایران

در سال ۱۳۰۳ (۱۹۲۴)، در وزارت جنگ مقدمات استفاده از بی‌سیم فراهم شد. در سال ۱۳۰۵ بی‌سیم به ایران وارد شد. از سال ۱۳۱۱ مؤسسات بی‌سیم توسعه پیدا کردند، که در نهایت به ایجاد رادیو منتهی شد. هیئت وزیران، روز ۲ مهر ۱۳۱۳ استفاده از رادیو را تصویب کرد و مقرراتی وضع شد که برای نصب آنتن و استفاده از رادیو اجازهٔ وزارت پست و تلگراف و تلفن لازم بود. در سال ۱۳۱۶ مقدمات ایجاد مرکز رادیو بوسیلهٔ وزارت پست و تلگراف و تلفن فراهم و به دنبال این اقدام در سال ۱۳۱۷ سازمان پرورش افکار تأسیس شد. این سازمان دارای کمیسیون‌های مطبوعات، کیت کلاسیک، سخنرانی، نمایش‌های رادیویی و موسیقی بود. در ۴ اردیبهشت ۱۳۱۹ اولین فرستندهٔ رادیویی در ایران در محل بی‌سیم در جاده قدیم شمیران (وزارت ارتباطات کنونی) افتتاح شد. از سال ۱۳۱۹ رادیو تهران در ۲۴ ساعت فقط ۸ ساعت برنامه اجرا می‌کرد که شامل اخبار، موسیقی ایرانی، و گفتارهای مذهبی، فرهنگی، جغرافیایی و تاریخی بود. در سال ۱۳۲۲ رادیو تهران بخش دیگری به تعداد بخش‌های قبلی خود افزود و صبح‌ها نیز برنامهٔ آن سه ساعت افزایش یافت. در سال ۱۳۲۴ برای روزهای تعطیل نیز برنامه‌هایی مدون پخش می‌شد.

 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا