مرحله دوم آزمون دکتری و نحوه برگزاری

بر اساس ابلاغیه شورای عالی انقلاب فرهنگی، دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی در پذیرش مقطع دکتری (نیمه متمرکز) از سال ۱۴۰۳ به بعد اختیار دارند برای نمره کل نهایی پذیرش حدنصاب برای هرکدرشته محل تعیین کنند.
به گزارش هفت گرد، مصاحبه و بررسی سوابق علمی و پژوهشی(مرحله دوم آزمون) دانشگاهها و مراکز آموزش عالی تحت پوشش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به صورت حضوری انجام خواهد شد.
دانشگاهها و مؤسسات مجری مقطع دکتری چگونگی تشکیل پرونده متقاضیان، زمان و مکان برگزاری آزمون، نحوه مصاحبه علمی یا برگزاری آزمون تخصصی را از طریق درگاه اطلاع رسانی خود به متقاضیان اعلام خواهند کرد.
در صورت نیاز و همچنین تشخیص مؤسسه مبنی بر برگزاری آزمون تخصصی، مواد آزمون و ضرایب امتحانی از طریق درگاه اطلاع رسانی دانشگاه یا مؤسسه آموزش عالی به اطلاع متقاضیان خواهد رسید.
مرحله مصاحبه و بررسی سوابق علمی و پژوهشی در مؤسسه برای هر متقاضی صرفاً یک بار انجام می شود و عدم مراجعه متقاضیان در این مرحله، به منزله انصراف تلقی شده و برگزاری مجدد مرحله مصاحبه و بررسی سوابق علمی و پژوهشی برای این متقاضیان امکانپذیر نخواهد بود.
نمره مصاحبه (ارزیابی سوابق آموزشی، پژوهشی و فناوری و مصاحبه علمی و سنجش عملی و همچنین طرحواره در رشته محل های پژوهش محور) بر اساس شیوه نامه ابلاغی که از سوی سازمان سنجش آموزش کشور به دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی ارسال می شود، لحاظ خواهد شد و دانشگاهها برای همه افراد معرفی شده که در مصاحبه شرکت کرده اند، نمره ای مطابق با شیوه نامه مذکور تعیین و برای گزینش نهایی به این سازمان ارسال می کنند.
با توجه به ابلاغیه شورای عالی انقلاب فرهنگی، دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی در پذیرش مقطع دکتری (نیمه متمرکز) از سال ۱۴۰۳ به بعد اختیار دارند برای نمره کل نهایی پذیرش که شامل مجموع نمرات آزمون متمرکز، سوابق آموزشی، پژوهشی، فناوری و مصاحبه و همچنین طرحواره (در رشته محل های پژوهش محور) است، حدنصاب برای هرکدرشته محل تعیین کنند.
دانشگاهها مجاز به برگزاری آزمون کتبی و شفاهی از متقاضیان معرفی شده برای مرحله دوم بوده و نمره آن در مقدار نمره مصاحبه علمی و سنجش عملی لحاظ می شود.
به گزارش هفت گرد، در آزمون ورودی مقطع دکتری نیمهمتمرکز سال ۱۴۰۴ تعداد ۱۷۳ هزار و ۵۱۴ متقاضی ثبت نام کردهاند که از این تعداد ۷۱ هزار و ۴۹۷ نفر در رشتههای روزانه و ۶۵ هزار و ۳۸۲ نفر در رشتههای غیر روزانه هستند و در مجموع ۱۳۶ هزار و ۸۷۹ نفر مجاز به انتخاب رشته شدهاند.