نمایشگاه خوراک ایرانی در کاخ نیاوران

نمایشگاه «طعم موزه؛ از سفره تا هنر» به مناسبت روز جهانی غذا و با هدف بازنمایی میراث فرهنگی و هنری خوراک ایرانی تا ۲۴ آبان در کاخ موزه اختصاصی نیاوران برگزار است.
به گزارش هفت گرد به نقل از وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، کاخ موزه اختصاصی نیاوران به بهانه روز جهانی غذا اقدام به برگزاری نمایشگاهی با عنوان «طعم موزه؛ از سفره تا هنر» با شعار جهانی «دست در دست برای غذاهای بهتر و آیندهای بهتر» کرده است.
در این رویداد، مجموعهای از آثار تاریخی و موزهای مرتبط با خوراک و آداب سفره در ایران از دوره پهلوی شامل ظروف پذیرایی، ابزار آشپری با مضمون خوراک و مهمانی های سنتی ایرانی و غربی، یک تابلو نقاشی رنگ و روغن با عنوان «آشپزان» مربوط به دوره قاجار به نمایش گذاشته شده است.
نمایشگاه «طعم موزه؛ از سفره تا هنر» روایت تاریخی، اجتماعی غذا در ایران از دربار تا زندگی روزمره و بازنمایی جایگاه خوراک در پیوند میان سنت و مدرنیته، هویت و فرهنگ ملی است که از ۲۴ مهر به مدت یک ماه در کاخ موزه اختصاص نیاوران دایر است.
روز جهانی غذا نخستینبار در سال ۱۹۴۵ توسط سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (FAO) پایهگذاری شد و از آن زمان تاکنون بیش از ۱۵۰ کشور این روز را گرامی میدارند. از سال ۲۰۱۴ این مناسبت به بستری برای ترویج ایدههای نوین در زمینه تغذیه، مبارزه با فقر و توسعه پایدار تبدیل شده است.