منبع درآمد صندوق ملی محیطزیست باید از محل کاهش آلودگیها باشد نه عوارض آلایندگی
مدیرعامل صندوق ملی محیط زیست اظهار کرد: منابعی که الان در اختیار صندوق ملی محیط زیست قرار می گیرد مربوط به عوارض آلاینده ها است در حالی که باید این رویکرد تغییر کند و منبع درآمد صندوق از محل کاهش آلودگی ها باشد.
به گزارش هفتگرد از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیطزیست، سجاد انجم شعاع در همایش ملی محیطزیست و تولید دانشبنیان، نیازها و فرصتها که صبح امروز در سالن همایشهای بینالمللی شهدای محیطزیست برگزار شد، ابلاغ سیاستهای اصل 44 قانون اساسی و بحث اقتصاد دانشبنیان را دو تحول مهم اقتصادی کشور در 2 دهه گذشته توصیف کرد و گفت: ابلاغ سیاستهای اصل 44 قانون اساسی که باعث ورود بخش خصوصی به اقتصاد کشور شد، تحول اقتصادی بزرگی در نیمه دوم دهه هشتاد به وجود آورد و اقتصاد دانشبنیان هم سبب نجات اقتصاد کشور در دهه 90 شد.
وی با بیان اینکه متاسفانه حوزه محیطزیست از هر دو این تحولات جا ماند، تصریح کرد: تا قبل از آغاز به کار دولت سیزدهم، نه شرکتهای خصوصی و نه شرکتهای دانشبنیان حضور موثری در حوزه محیطزیست نداشتند.
مدیرعامل صندوق ملی محیطزیست با تاکید بر ضرورت برای ورود بخش خصوصی و شرکتهای دانشبنیان به حوزه محیطزیست، این مهم را در گروی برداشتن گامهای اساسی دانست و خاطرنشان کرد: باید زمینه ورود این شرکتها به حوزه اداره و بهرهبرداری از منابع محیطزیستی فراهم شود چراکه نهاد دولت کارآمدی لازم برای اداره محیطزیست را ندارد.
انجم شعاع افزود: در گذشته رویکرد سازمان حفاظت محیطزیست نسبت به دستگاههای اجرایی، رویکرد تقابلی بوده و بعضا جلوی توسعه کشور میایستاده است که این موضوع مشکلاتی را برای کشور به وجود آورده بود. حال آنکه این سازمان باید در ارکان تصمیمسازی، رصد دایمی و بهرهبرداری از پروژهها حضور موثر داشته باشد.
وی با تاکید بر لزوم تامین منابع پایدار برای حوزه محیطزیست، گفت: منابعی که الان در اختیار صندوق ملی محیط زیست قرار میگیرد مربوط به عوارض آلایندهها است در حالی که باید این رویکرد تغییر کند که خوشبختانه این اتفاق در دولت جدید افتاده است. بدین معنا که منبع درآمد صندوق از محل کاهش آلودگیها باشد.
مدیرعامل صندوق ملی محیطزیست در ادامه با اشاره به اهداف و برنامههای این صندوق، متذکر شد: صندوق ملی محیطزیست در دولت مردمی روی 5 حوزه رویکرد مشارکت مردمی، گسترش اقتصاد سبز، تشویق سرمایهگذاری سازگار با محیط زیست، جذب مشارکتهای بینالمللی و توسعه ابزارهای مالی تمرکز کرده است.
انجم شعاع، خدماتی که این صندوق میتواند به شرکتهای دانشبنیان ارایه کند را شامل اعطای تسهیلات کم بهره، سرمایهگذاری مشترک، حمایتهای مالی و خدمات بیمهای برای خسارات ناشی از جانوران وحشی عنوان کرد.
وی با بیان اینکه سهم شرکتهای دانشبنیان در محیطزیست بسیار ناچیز است، خاطرنشان کرد: از مجموع 6734 شرکت دانشبنیان در سراسر کشور، تنها 450 شرکت به فعالیتهای محیطزیستی ورود پیدا کردهاند.
مدیرعامل صندوق ملی محیط زیست در پایان گفت: ما در صندوق ملی محیط زیست خود را خادم بخش خصوصی و شرکتهای دانشبنیانی که قصد ورود به حوزه محیطزیست دارند، میدانیم و همواره در کنار آنها خواهیم بود.