آخرین اخباراجتماعیسلامت

ارتباط تناسب اندام در کودکی با زوال عقل در میانسالی

مطالعه جدیدی که روی 1200 نفر از سال 1985 تاکنون و به مدت بیش از 30 سال انجام شده، رابطه میان تناسب اندام (نسبت دور کمر به باسن) و چاقی در دوران کودکی با مسائل رفتار شناختی – ادراکی – در میانسالی را بررسی می‌کند.

به گزارش هفت‌گرد، این افراد در سال 1985 کودکانی در بازه سنی 7 تا 15 سال بودند. این مطالعه نشان داد تناسب اندام و توانایی فیزیکی بالا در دوران کودکی به منجر به ارتقای سطح ادراک انسان در سنین بالا و میانسالی می‌شود و می‌تواند خطر ابتلا به زوال عقل را کاهش دهد.

نکته مهم این است که این مطالعه تحت تاثیر تحصیلات یا وضعیت اجتماعی-اقتصادی در دوران کودکی و یا همچنین مصرف سیگار یا الکل در میانسالی قرار نمی‌گیرد. این شرکت کنندگان بین سال‌های 2017 تا 2019 (که درحدود 39 تا 50 سال سن داشتند – به طور میانگین 44 سال) از نظر عملکرد شناختی با استفاده از یک سری آزمون‌های کامپیوتری مورد بررسی قرار گرفتند.

این مطالعه تحت نظر دکتر «جیمی تایت» و دانشیار «میشل کالیسایا» از مرکز «Peninsula Health» و دانشگاه «موناش» در استرالیا انجام شد و نتایج آن در مجله «Science and Medicine in Sport» به چاپ رسید.

در این مطالعه مشخص شد کودکانی که به دلیل ورزش و فعالیت بالا، آمادگی جسمانی مناسبی دارند (قلبی-تنفسی، قدرت عضلانی و استقامت عضلانی) در آینده پاسخ بهتری به مسائل رفتار شناختی می‌دهند.

این مطالعه، در نوع خود اولین مطالعه‌ای است که به بررسی ارتباط میان تناسب اندام در دوران کودکی و مسائل رفتار شناختی در میانسالی می‌پردازد. سطوح بالای فعالیت در دوران کودکی در برابر زوال عقل در سنین بالا از ما محافظت می‌کند

از آنجا که کاهش عملکرد شناختی می‌تواند از اوایل میانسالی شروع شده و به مرور زمان افزایش یابد، تایت گفت: «شناسایی عوامل تاثیر گذار بر امور رفتار شناختی از سنین کم، می‌تواند به پیشگیری از زوال عقل و کاهش درک انسان در سنین بالا کمک کند.»

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا