کمخوابی باعث افزایش خطر بروز زوال عقل میشود
بر اساس مطالعه جدیدی که در مجلهی Nature Communications منتشر شده است، کمخوابیدن در میانسالی میتواند خطر بروز زوال عقل در دوران پیری را افزایش دهد.
به گزارش هفتگرد، دکتر «سورین سابیا» از دانشگاه پاریس و کالج دانشگاهی لندن، میگوید: «تغییر در الگوی خواب یک حالت مرسوم در بیماران مبتلا به آلزایمر و دیگر بیماریهای مربوط به زوال عقل است. اعتقاد بر این است که تغییر در الگوی خواب به خاطر تنظیم نبودن چرخه خواب و بیداری در نتیجه فرآیندهای منجر به زوال عقل رخ میدهد.
در حال حاضر، بهجز اختلال خواب، ارتباط بین مدت زمان خواب و زوال عقل مورد توجه محققین قرار گرفته است. مطالعات متعدد نشان داده است که کم خوابیدن و زیاد خوابیدن هر دو ارتباط مستقیمی با افزایش خطر بروز اختلالات شناختی و زوال عقل دارند. در برخی مطالعات نیز محققین به این نتیجه رسیدهاند که تغییر مدت زمان خواب در بزرگسالان نیز با بروز زوال عقل ارتباط دارد.»
محققین در این مطالعه جدید از دادههای مربوط به ۷،۹۵۹ بزرگسال بریتانیایی استفاده کردهاند. شرکتکنندگان در این مطالعه در سنین بین ۳۵ تا ۵۵ سالگی بین سالهای ۱۹۸۵ تا ۱۹۸۸ و ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۶ میزان خواب خود را گزارش کرده بودند. برخی از شرکتکنندگان ساعت مخصوص پوشیده بودند تا به این ترتیب میزان خواب آنها با دقت بالایی اندازهگیری شود.
از بین کسانی که طی ۳۵ سال گذشته در این مطالعه شرکت کرده بودند، در مجموع ۵۲۱ نفر تا سال ۲۰۱۹ دچار زوال عقل شدند. دانشمندان با آنالیز دادههای جمعآوری شده دریافتند که اگر افراد در سالهای میانسالی هر شب شش ساعت و کمتر خوابیده باشند، نسبت به کسانی که هفت ساعت خوابیدهاند با احتمال بالاتری دچار زوال عقل در دوران پیری میشوند. محققین ارتباطی بین هشت ساعت و بیشتر خوابیدن و بروز زوال عقل پیدا نکردهاند.
دکتر سابیا میگوید: «عموماً کسانی که مشکل خواب دارند، دچار زوال عقل هستند؛ ولی تا کنون معلوم نبود که مدت زمان خواب در میانسالی چه ارتباطی با بروز زوال عقل در پیری دارد. ما با انجام این مطالعه طولانی مدت به مدت ۲۵ سال گروهی از شرکتکنندگان را تحت نظر داشتهایم و خطر بروز زوال عقل در آنها را تخمین زدهایم. ما شواهد متقنی در مورد اثر کم خوابی در بروز زوال عقل نداریم، ولی میدانیم که خواب خوب شبانه برای سلامتی مغز اهمیت بالایی دارد. در این مطالعه بر اهمیت خوابیدن سالم بر روی سلامت کلی بدن تاکید شده است. ما میدانیم که خواب بر روی حافظه و یادگیری اثر دارد و کمک میکند که سلولهای مغزی سالم بمانند. امیدواریم این مطالعه کمک کند تا دیگر محققین راههای جدیدی برای کاهش خطر بروز زوال عقل پیدا کنند.»