بلوتوث پس از 20 سال هنوز محبوب است؛ چرا؟
تکنولوژی بلوتوث از دو دهه گذشته و از زمانیکه برای اولینبار در محصولات بهکار رفت و در دسترس عموم قرار گرفت، به حدی گسترده شد که شاید برخی حتی دوران قبل از بلوتوث را به یاد نداشته باشند.
به گزارش هفتگرد، بلوتوث، تکنولوژی که با وجود گذشت ۲۰ سال از پیدایش آن و حتی با وجود معایبی که ممکن است به همراه داشته باشد هنوز محبوبیت زیادی در میان تولیدکنندگان و مصرفکنندگان دارد. دلیل ماندگاری بلوتوث چیست؟
امسال حدود ۵ میلیارد دستگاه مجهز به بلوتوث به دست مشتریان میرسد. این تعداد تا سال ۲۰۲۶ به ۷ میلیارد میرسد. تکنولوژی بلوتوث در تمامی لوازم هوشمند از گوشی موبایل شما گرفته تا یخچال و حتی چراغهای منزلتان وجود دارد و این امکان را فراهم میکند که تعداد زیادی از این دستگاهها بدون اتصال فیزیکی و بهراحتی به هم متصل شوند.
بر خلاف گستردگی آن، این تکنولوژی هنوز هم دردسرهایی به همراه دارد. تنظیم یک دستگاه جدید برای اتصال به بلوتوث، تعویض هدفونها در میان دستگاههای مختلف، دور بودن از نقطه اتصال و عدم اتصال از معایبی است که این تکونولوژی با تمام شگفتانگیزی خود به همراه دارد.
کریس هریسون، استاد ارتباطات انسان و کامپیوتر در پیتسبورگ آمریکا میگوید: «بین من و بلوتوث یک رابطه عشق و نفرت وجود دارد. زیرا وقتی به درستی عمل مکند حس فوقالعادهای دارد و وقتی درست کار نمیکند دیوانهکننده است. قرار بود این تکنولوژی تا جاییکه ممکن است بیدردسر، آسان و بینقص باشد اما متأسفانه بلوتوث هیچگاه به آن مرحله نرسید». دلایل اینکه بلوتوث هنوز بینقص نیست به زمان پیدایش این تکنولوژی به نسبت ارزانقیمت بازمیگردند.
نام بلوتوث به معنای دندان آبی از یک پادشاه اسکاندیناوی به نام هارالد بلوتوث گورمسن گرفته شد. او که یک دندان پوسیده خاکستری رنگ مایل به آبی داشت به بلوتوث معروف شد. او همچنین دانمارک و نروژ را در سال ۹۵۸ پس از میلاد با هم متحد کرد. برنامهنویسان از بلوتوث بهعنوان اصطلاحی برای تکنولوژی بیسیمی که دستگاههای نزدیک به هم را به یکدیگر متصل میکند استفاده میکردند. این نام بهتدریج به اسم اصلی این تکنولوژی بدل شد.
بلوتوث به دلیل کوتاهبرد بودن از وایفای متایز میشود. سیگنالهای آن از طریق امواج رادیویی بدون مجوز منتقل میشوند و برای هر کسی قابل استفاده هستند. با وجود تمام مزیتها تداخل این امواج با امواجی مانند کنترل تلویزیون یا مانیتورهای اتاق کودک میتواند کیفیت آنرا کاهش دهد.
از دیگر مشکلاتی که بلوتوث میتواند به همراه داشته باشد امکان اتصال دستگاههای ناشناس است. برای مثال هنگامی که دستگاه پخش موسیقی خود را روشن میکنید ممکن است هر کسی در فاصله نزدیک بتواند به آن وصل شود. علاوه بر آن بسیاری از سازمانهای دولت آمریکا به مردم توصیه میکنند که از بلوتوث استفاده نکنند زیرا آنها را در معرض خطرات سایبری قرار میدهد.
اما کمپانیها و مصرفکنندگان همچنان از این تکنولوژی استقبال خوبی میکنند. اما برخی نیز معتقدند کیفیت صدایی که با اتصال بلوتوث به گوش میرسد به اندازه کافی خوب نیست. هریسون معتقد است بلوتوث هنوز به اوج خود نرسیده است و به این زودی از رده خارج نمیشود.