پنل خورشیدی عظیم ماهواره نظارت بر زمین را ببینید
یک ماهواره جدید که قرار است به نظارت بر زمین بپردازد، برای پرتاب در سال ۲۰۲۳ آماده میشود.
به گزارش هفتگرد و به نقل از دیجیتال ترندز، “آژانس فضایی اروپا”(ESA) و “آژانس فضایی ژاپن”(JAXA) در حال آماده شدن برای پرتاب یک ماهواره جدید نظارت بر زمین موسوم به “ارث کِر” (EarthCARE) هستند که ابرها و ذرات معلق در هوا را بررسی خواهد کرد تا ببیند آنها چگونه با جو در تعامل قرار میگیرند و در دمای آن نقش دارند. به عنوان بخشی از آزمایش سختافزار ماهواره پیش از پرتاب، بال پنل خورشیدی آن اخیرا برای نخستین بار باز شد.
ارث کِر دارای مجموعه بزرگی از سیستمها برای اندازهگیری است؛ از جمله “لیدار اتمسفری”(Atmospheric lidar)، رادار “داپلر”(Doppler)، تصویرگر چند طیفی و پرتوسنج باند پهن. این سیستمها برای درک رابطه پیچیده بین ابرها، ذرات معلق هوا، تشعشع و تغییرات آب و هوایی ضروری هستند اما این تعداد از سیستمها به قدرت زیادی نیاز دارند. به همین دلیل، این ماهواره به یک بال خورشیدی بزرگ دارای پنج پنل نیز مجهز شده است.
بال خورشیدی که طول آن به ۱۱ متر میرسد، باید جمع شود تا در دماغه موشکی قرار بگیرد که ماهواره را از زمین بیرون میبرد و به مدار پرتاب میکند. برای آزمایش فرآیند تا شدن و باز شدن، اکنون بال برای نخستین بار در یک مرکز آزمایشی متعلق به آژانس فضایی اروپا در هلند مستقر شده است.
“مهرداد رضازاد”(Mehrdad Rezazad)، پژوهشگر آژانس فضایی اروپا گفت: ما بسیار خوشحالیم که بگوییم آزمایش استقرار بال خورشیدی، بسیار خوب انجام شد. استقرار به موقع و کامل بال خورشیدی بزرگ بلافاصله پس از پرتاب، برای این ماموریت بسیار مهم است. از آنجا که باید با گرانش روی زمین مقابله کنیم، پنلهای جداگانهای طی آزمایش، توسط گروهی از سیمها پشتیبانی شدند. در مدار، پیوندهایی که پنج پنل را طی پیکربندی پرتاب در کنار هم نگه میدارند، به طور خودکار توسط مجموعهای از چاقوهای حرارتی بریده میشوند و بال تاشده را آزاد میکنند تا بتواند بهطور کامل در پشت پلتفرم ماهواره مستقر شود.
پرتاب ماهواره ارث کِر برای سپتامبر سال ۲۰۲۳ برنامهریزی شده و قرار است از پایگاه فضایی اروپا در گویان فرانسه پرتاب شود.