نمایش نسخههای خطی نهجالبلاغه در موزه ملک
نمایشگاهی از نسخههای خطی نهجالبلاغه و دعاهای حضرت علی (ع) در موزه ملک برگزار شد.
به گزارش هفت گرد، در این نمایشگاه که از سهشنبه ۱۱ بهمنماه در آستانه ولادت حضرت علی (ع) برگزار شد، نسخه نفیس قرآن کریم به خط کوفی و نشریات و کاتولوگهای لاتین حراجیهای معتبر آثار تاریخی ـ هنری دوران اسلامی که مجموعه اهدایی «ابوالعلا سودآور»، نوه حاج حسین آقا ملک (واقف موزه و کتابخانه ملک) نیز رونمایی شدند.
همزمان با برگزاری این نمایشگاه، مجموعه اهدایی ابوالعلا سودآور نیز معرفی و بررسی شد. این مجموعه شامل دو نسخه قرآن شش و هشت برگی به خط کوفی، مرقع اشعار، بیاض اشعار، دعای صباح و ادعیه و تعقیبات، مجمعالدعوات، دعای کمیل، مرزباننامه، نگاره میرزا یوسف آشتیانی، شبیه میرزا یوسفخان آشتیانی، نگاره معزالدین محمد غفاری، نگاره خورشید خانوم، شبیه قاضی عبدالمطلب غفاری کاشانی، فرمان و حکم گورکانی، نسخههایی از فرماننامههای جلالالدین محمد اکبرشاه، محمدشاه فرخ سیر، بهادرشاه دوم، واجد علیشاه و ناصرالدین شاه قاجار، نامهای با مُهر «نصیرالملک» خطاب به قوامالدوله و نگین مهرشاه سلطان حسین صفوی، است که به موزه ملک اهدا و به نمایش گذاشته شدهاند.
ابوالعلا سودآور که تاکنون آثار فرهنگی زیادی به موزه ملک اهدا کرده است، در آیین افتتاح این نمایشگاه گفت: این اسناد و آثار، معرف فرهنگ و تاریخ گذشته این سرزمین است و ما امانتدار این مجموعه هستیم تا آن را به نسل بعدی منتقل کنیم. مجموعهداری کار دشواری است و هر مجموعه تاریخی و فرهنگی نیازمند منزلی برای نگهداری است، حاج حسین آقا ملک این موسسه را دایر کرده تا منزلی برای نگهداری این مجموعهها باشد.
در ادامه، حجتالاسلام ابوترابیفرد – امام جمعه موقت تهران-، ابوالعلا سودآور، مرتضی کریمینیا و عمادالدین شیخالحکمایی از تاریخپژوهان و مفسران قرآنهای خطی، در اهمیت و جایگاه آثار به نمایش گذاشته شده، سخن گفتند.
همچنین در این آیین، از کودکان و نوجوانان حاضر در مراسم تقدیر شد و دو نفر از حاضران مراسم نیز به قید قرعه برگزیده سفر به شهرهای نجف و کربلا شدند.
این نمایشگاه تا دو هفته آینده در موزه ملک برپا است و علاقهمندان میتوانند در این مدت از مجموعه اهدایی و نسخ خطی نهجالبلاغه که قدمت یکی از آنها به ۹۰۰ سال پیش میرسد، بازدید کنند.