کم تحرکی در محیط کار احتمال حمله قلبی را افزایش میدهد
عادات نادرست سبک زندگی بر سلامتی تاثیر منفی میگذارند. فرهنگ ورزش نداریم؛ سبک زندگی کم تحرک رایج شده و بسیاری از افراد حداقل فعالیت بدنی را به دلیل کار و رفت و آمد انتخاب میکنند.
به گزارش هفتگرد، دکتر راماکانتا پاندا متخصص قلب و رئیس مرکز جراحی بمبئی در روز جهانی قلب، بر اهمیت سبک زندگی منظم برای مقابله با بیماریهای قلبی تاکید میکند. او در مورد حفظ یک رژیم غذایی سالم، شرکت در ورزش منظم، مدیریت موثر استرس و انجام غربالگریهای اولیه برای ارتقای سلامت قلب و جلوگیری از مشکلات قلبی عروقی در بین افراد جوان و مسن توصیه میکند.
در روز جهانی قلب، همه باید متعهد شوند که از یکی از حیاتیترین اعضای بدن مراقبت کنند و خود را ملزم کنند که سبک زندگی منظمی را در پیش بگیرند. امسال موضوع روز جهانی قلب “از قلب برای عمل تحرک استفاده کنید” است و آنچه ما کم داریم، اقدام صحیح و راهنمایی در مورد چگونگی نزدیک شدن به روش صحیح مراقبت از قلب است.
شاهد افزایش بیماریهای قلبی هستیم. نگران کنندهتر از قبل، این موضوع است که در چند دهه قبل، بیماری قلبی بیشتر با پیری همراه بود، اما با مدرنیته و پیشرفت تکنولوژی، مشکلات قلبی به سنین پایینتر تسری یافته است. امروزه شاهد موارد بسیاری از مشکلات قلبی در میانسالان و جوانان هستیم.
عادات نادرست سبک زندگی بر سلامتی تاثیر منفی میگذارند. فرهنگ ورزش نداریم؛ سبک زندگی کم تحرک رایج شده و بسیاری از افراد حداقل فعالیت بدنی را به دلیل کار و رفت و آمد انتخاب میکنند. تغذیه ناسالم رایج است که مشخصه آن مصرف زیاد کالری است. غذاهای سرخ شده، میان وعدههای مکرر، قندها و چربیها، به چاقی و دیابت منجر میشوند.
دکتر راماکانتا پاندا، رئیس و جراح قلب آسیایی بمبئی میگوید: هندیها از معاینات منظم سلامتی که می تواند به تشخیص زودهنگام مشکلات سلامتی بالقوه، تشدید مشکلات موجود و کاهش کیفیت کلی زندگی کمک کند، بیزار هستند.
دکتر پاندا با سابقهای قابل توجه در درمان بیماران مبتلا به مشکلات قلبی عروقی، رژیم غذایی خوب و ورزش را برای ارتقای سلامت قلب توصیه میکند. فعالیت بدنی منظم عضله قلب را تقویت میکند، گردش خون را بهبود میبخشد، فشار خون را کاهش میدهد و خطر بیماری قلبی را پایین میآورد. همچنین سبک زندگی سالم به مدیریت وزن، افزایش نشاط و افزایش سطح انرژی کمک میکند.
یک رژیم غذایی سالم برای قلب سرشار از میوهها، سبزیجات است. غذاهای پخته و خام، غلات کامل، پروتئینهای بدون چربی و چربیهای سالم میتوانند کلسترول و التهاب را کاهش داده و بدن را به خوبی تغذیه کنند.
دکتر راماکانتا استرس را عامل اصلی تاثیرگذار بر بیماریهای قلبی میداند. استرس مزمن باعث ترشح هورمونهایی مانند کورتیزول و آدرنالین میشود که میتواند منجر به افزایش ضربان قلب و فشار خون شود. با گذشت زمان، این فشار روی سیستم قلبی عروقی میتواند منجر به بیماریهایی مانند فشار خون بالا و بیماری عروق کرونر شود. کسانی که از اضطراب و افسردگی رنج میبرند و همچنین مستعد رفتارهای ناسالم، از جمله رژیم غذایی نامناسب، کم تحرکی و سوء مصرف مواد هستند، و انگیزه پایینی برای خود مراقبتی دارند در خطر حمله قلبی قرار دارند.
او می گوید: پنج نوع بیماری قلبی شایع در میان بیماران دیده میشود. بیماری عروق کرونر، علت اصلی حملات قلبی؛ فشار خون بالا، که خطر عوارض قلبی را افزایش میدهد. نارسایی قلبی، زمانی رخ میدهد که قلب نتواند خون را به طور موثر پمپاژ کند و منجر به تجمع مایعات میشود. آریتمی یا ضربان قلب نامنظم میتواند عملکرد طبیعی قلب را مختل کند. بیماری دریچهای قلب یا اختلال در عملکرد دریچههای قلب میتواند جریان خون را مختل کند و بر سلامت کلی قلب تأثیر بگذارد.
دکتر پاندا بر غربالگری زودهنگام قلب و شناسایی عوامل خطرآفرین را تاکید میکند. “تشخیص زودهنگام از طریق غربالگری میتواند عوامل خطر مانند فشار خون بالا، کلسترول بالا و دیابت را شناسایی کند و مداخله به موقع و تغییر سبک زندگی را امکان پذیر خواهد کرد. با توجه به استعداد ژنتیکی و عوامل سبک زندگی رایج، مانند رژیمهای غذایی ناسالم و عادت کم تحرکی، نظارت فعال میتواند به میزان قابل توجهی کاهش یابد. او پیشنهاد میکند که آگاهی و اطلاعرسانی در مورد خطر حوادث قلبی عروقی جدی، آگاهی در مورد سلامت قلب را افزایش میدهد.»